Verdient 'Dune' eigenlijk wel een vervolg?

Verdient 'Dune' eigenlijk wel een vervolg?

Een poll om te zien wie Dune: Part Two wilt zien.

Dit weekend gaat Dune in onder meer de States en China in première. In Noord-Amerika en daar waar de streamingdienst beschikbaar is, zal de film van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) ook op HBO Max verschijnen.

Op dit moment staat de verfilming van het bekende boek uit 1965 van Frank Herbert op ruim 130 miljoen dollar, maar het bioscoop- en HBO Max-succes in de States en de cijfers in China en ook het Verenigd Koninkrijk bepalen of het afrondende vervolg Dune: Part Two er gaat komen.

Maar verdient Dune wel een vervolg?
In de reacties op verschillende artikelen over de film op FilmTotaal zijn wisselende reacties te lezen. Sommige mensen vinden Dune geweldig. "Dit verdient een deel 2. Wat een goede film. En ik hou niet eens van het genre. Timothée Chalamet is echt goed en de muziek van Hans Zimmer is echt ook weer top," schrijft Bond007.

Anderen vonden de film te lang en saai. "Vond er weinig aan, camerawerk is prima, maar bijna 150 minuten naar een woestijn kijken is toch wel lang," aldus Nature. "Ook steeds die gewichtige blikken en close-ups word je ook wel zat op den duur. Nee toch een teleurstelling."

Hieronder de poll. De vraag is of jij wil Dune: Part Two wordt gemaakt, uiteraard om de film bij verschijning te gaan kijken. Heb je de film niet gezien, dan kun je uiteraard ook gewoon niet te antwoorden. Onderbouwingen onder de poll!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair