Robert Downey Jr. wilde deze iconische 'Avengers: Endgame'-scène niet filmen

Robert Downey Jr. wilde deze iconische 'Avengers: Endgame'-scène niet filmen

Bijna was het anders.

Robert Downey Jr. was oorspronkelijk niet van plan om een iconische scène uit Avengers: Endgame op te nemen. Maar de Russo-broers en Kevin Feige besloten dat het moest gebeuren.

Het gaat specifiek om het "I am Iron Man"-moment uit de film. Dat blijkt uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe, waarin Marvel-baas Kevin Feige vertelt dat het allemaal moeilijk was om geregeld te krijgen.

"I am Iron Man"
"Robert vertelde mij dat, toen hij erachter kwam dat we terug wilden keren en een nieuwe versie van vermoedelijk het meest emotionele shot opnieuw wilden doen, hij het eigenlijk niet wilde," onthulde Kevin Feige.

"Ik bedoel, het is niet gemakkelijk en zeker niet iets dat je zomaar via de telefoon aankondigt. Dus ja, het was een uitdaging voor Robert om weer opnieuw mee te moeten maken. Het was ook moeilijk voor ons om specifiek te begrijpen waar wij ons met het verhaal bevonden," vulde co-regisseur Anthony Russo aan.

In de edting-kamer werd bedacht dat Tony Stark wel iets moest zeggen. "Ik bedoel, je hebt een personage dat leeft met grappen en dus ook zo moet sterven. We hebben een miljoen verschillende versies geprobeerd. Thanos zei: 'Ik ben onvermijdelijk', en onze editor Jeff Ford, die aan vier Marvel-films met ons samenwerkte, zei: 'Waarom brengen we de cirkel niet rond en zeggen we: 'I am Iron Man?'"

NieuwsFilm

meest populair