Deze topacteur heeft een geheime cameo in 'Halloween Kills'

Deze topacteur heeft een geheime cameo in 'Halloween Kills'

Een leuk weetje voor liefhebbers van filmtrivia.

David Gordon Greens Halloween Kills draait nu in de bioscopen en doet het behoorlijk goed. Degenen die zijn blijven zitten tijdens de credits is wellicht opgevallen dat de naam Bob Odenkirk voorbijkwam. Maar wie speelde de acteur uit Better Call Saul en Nobody dan in de film?

CinemaBlend heeft het mysterie uiteindelijk weten te ontrafelen. In John Carpenters oorspronkelijke film uit 1978 had een van de slachtoffers van Michael Myers de naam Bob Simms. Deze tiener werd op memorabele wijze aan een deur gepind met een slagersmes door de gemaskerde killer. Toen regisseur Green eer wilde betonen aan alle vorige slachtoffers van Myers kon hij de oorspronkelijke acteur niet vinden om diens foto's te kunnen gebruiken... en dat is waar Bob Odenkirk om de hoek komt kijken.

Aldus Green:

"Ik wilde alle doden uit de vorige films erkennen, maar we konden de acteur die Bob speelde niet benaderen om de fotorechten te bemachtigen. Ik googelde vervolgens op 'Bob 1970s High School', waarna een foto van Bob Odenkirk opdook. En hij leek op die foto precies op Bob uit Halloween! Dus toen hebben we hem maar benaderd."

Odenkirk gaf zijn toestemming en maakt nu dus op heel aparte wijze onderdeel uit van de Halloween-franchise. Het is weliswaar slechts een foto, maar toch een grappig filmfeitje.

NieuwsFilm

meest populair