Marvel Studios ging wel heel ver om geruchten rond 'Planet Hulk' te killen

Marvel Studios ging wel heel ver om geruchten rond 'Planet Hulk' te killen

Het einde van Avengers: Age of Ultron werd compleet aangepast.

Marvel Studios ging wel erg ver om de geruchten rond een Planet Hulk-film te killen. Dat blijkt uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe.

In 2015 verschenen er na de release van de film Avengers: Age of Ultron heel wat geruchten over een Planet Hulk-film, eentje dat favoriet is van heel wat fans. Planet Hulk laat zien hoe de Hulk als gladiator en later revolutionair bezig is op de planeet Sakaar. Het verhaal leidt uiteindelijk tot World War Hulk, dat nu als MCU-project in ontwikkeling schijnt te zijn.

Planet Hulk-film
"We hebben niet eens overwogen Planet Hulk te maken. Want hoe cool Planet Hulk ook is, Bruce Banner was daar geen onderdeel van," vertelde Feige.

Opvallend is dat Feige zelfs zo ver ging, dat regisseur Joss Whedon het complete einde van Avengers: Age of Ultron moest herschrijven. Dat om te voorkomen dat mensen zouden denken dat er een Planet Hulk-film gemaakt zou worden.

"Ik zei: 'Joss, dit kunnen we niet maken. Mensen gaan denken dat we Planet Hulk gaan maken'," aldus Feige. Het dialoog werd daarom aangepast, waardoor we niet - zoals oorspronkelijk gepland - te horen krijgen dat het contact met Hulk verloren ging na Saturnus, maar dat gebeurde op Aarde. Ook werd besloten de sterrenhemel die het laatste shot van Hulk zou zijn te vervangen met een VFX-shot van de atmosfeer van Aarde.

Ironisch genoeg besloot Marvel later de Hulk toch naar de ruimte te sturen, en zien we in Thor: Ragnarok heel wat delen van het Planet Hulk-plot.

NieuwsFilm

meest populair