'Dune: Part Two' wordt veel anders dan de eerste film

'Dune: Part Two' wordt veel anders dan de eerste film

Er zit minder gepraat in.

Regisseur Denis Villeneuve vertelt dat Dune 2 meer actie krijgt dan de eerste film. Dat moet ook bijna wel, want de meeste expositie is inmiddels verteld, waardoor de makers wellicht meer actiespektakel kunnen laten zien.

De sterke box office en goede ontvangst van Dune maakt de kans ogenschijnlijk vrij groot dat Villeneuve een tweede deel mag maken. Tijdens een nieuw interview hint de regisseur al naar wat we eventueel kunnen verwachten van dat tweede deel.

Meer actie
Tijdens een interview met Fandango sprak Villeneuve over Dune 2. Nu de eerste film twee en een half uur heeft kunnen gebruiken om de complexe wereld op te bouwen, iets van de politiek te laten zien en de personages, kan men nu helemaal los.

"Ik heb de basis gelegd, de basis van de wereld - dat is nu geregeld. Ik hoef de rest niet echt meer uit te leggen," begon Villeneuve.

"Dat betekent dat ik nu dus ook gewoon plezier kan maken. [lacht] Dat is wat ik zal zeggen. Als er een tweede deel komt, dan wordt het een feest om te zien. Ik zou iets maken met meer actie voor in de bioscoop en minder gepraat."

De strijd tussen House Atreides en House Harkonnen, evenals de grote zandwormen, zouden mooi uitgebouwd kunnen worden in Dune 2.

NieuwsFilm

meest populair