Bijna kregen de 'Guardians of the Galaxy' allemaal hun eigen korte films

Bijna kregen de 'Guardians of the Galaxy' allemaal hun eigen korte films

Maar Marvel deed het toch anders.

Voordat de Guardians of the Galaxy een van de bekendste teams van het Marvel Cinematic Universe werden, overwoog Marvel Studios hen aan filmkijkers te introduceren via een reeks korte films.

Dat blijkt uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe. Daarin vertelt Marvel-baas Kevin Feige dat de studio klaar was om vier korte films te maken over de hoofdpersonen: eentje over Rocket Raccoon en Groot samen, eentje voor Gamora, Drax en nog een voor Star-Lord.

Toch maar niet
"We speelden met het idee om korte films over Drax, over Rocket en Groot, en over Gamora te maken, als aanloop naar Guardians," onthulde Feige. Het idee was om een vierde film te maken over een kind dat gefascineerd was door fantasyverhalen.

"Halverwege zouden we dan onthullen dat de grote ruimteheld het kind uit die short was. We dachten dat 't slim zou zijn, maar het was te veel van het goed."

De eerste twee Guardians of the Galaxy-films kan je al zien op Disney+, en er komt een special aan en nog een derde deel rond de obscure ruimtehelden.

NieuwsFilm

meest populair