'Dune: Part Two' officieel door Warner Bros. aangekondigd!

'Dune: Part Two' officieel door Warner Bros. aangekondigd!

In 2023 komt het tweede deel, dan toch.

De scifi-verfilming Dune blijkt een voldoende groot succes en dat betekent dat we ook Dune: Part Two mogen verwelkomen. Via productiemaatschappij Legendary Entertainment wordt nu officieel duidelijk dat het vervolg in 2023 gaat verschijnen.

Dune startte al met de aankondiging Dune: Part One en dus kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. De box office-opbrengst in de States bleek dit weekend wel wat magertjes, maar de naar verluidt indrukwekkende cijfers voor HBO Max doet distributiepartner Warner Bros. een hoop goed.

Dune: Part Two officieel in 2023
"Ik heb zojuist het nieuws ontvangen van Legendary dat we officieel verder gaan met Dune: Part Two," zei regisseur Denis Villeneuve in een verklaring via The Hollywood Reporter.

"Het was een droom van mij om Frank Herberts Dune te verfilmen en ik moet de fans, de cast en crew, Legendary en Warner Bros. bedanken voor het steunen van deze droom. Dit is slechts het begin," aldus de regisseur.

Dune: Part Two heeft 20 oktober 2023 als datum gekregen en dat is over bijna exact twee jaar. UIteraard wordt de cast met namen als Timothée Chalamet, Stellan Skarsgård en Zendaya terugverwacht.

Slechts het begin van Dune
"Dit is slechts het begin..." valt ook te lezen op Twitter in de aankondiging van Legendary Entertainment. "Bedankt aan degenen die Dune tot nu toe hebben meegemaakt en degenen die dat de komende dagen en weken gaan doen. We hebben zin om de reis voort te zetten!"

De kans lijkt groot dat ook de serie Dune: The Sisterhood meer aandacht van HBO Max gaat krijgen om de franchise verder uit te bouwen.


Episch verhaal gaat door!
"Legendary is verheugd om officieel verder te gaan met Dune: Part Two ... wederom gebaseerd op de geweldige boeken geschreven door Frank Herbert," zei Legendary in de verklaring. "We zouden niet op dit punt zijn gekomen zonder de buitengewone visie van Denis en het geweldige werk van zijn getalenteerde crew, de schrijvers, onze geweldige cast, onze partners bij Warner Bros. en natuurlijk de fans! Op naar meer Dune."

Toby Emmerich, voorzitter Warner Bros. Pictures Group, voegde toe: "Denis Villeneuve heeft een film gemaakt die zowel visueel als emotioneel buitengewoon meeslepend is, zoals blijkt uit het wereldwijde succes, zowel kritisch als aan de kassa. We zijn verheugd om deze reis voort te zetten met Denis en zijn cast en crew, en onze partners bij Legendary, en kunnen niet wachten om het volgende hoofdstuk van dit epische verhaal in oktober 2023 naar de bioscoop te brengen."

NieuwsFilm

meest populair