'Dune: Part Two' officieel door Warner Bros. aangekondigd!

In 2023 komt het tweede deel, dan toch.

Bram de Groot 27 October 2021 22:30 in Algemeen
De scifi-verfilming Dune blijkt een voldoende groot succes en dat betekent dat we ook Dune: Part Two mogen verwelkomen. Via productiemaatschappij Legendary Entertainment wordt nu officieel duidelijk dat het vervolg in 2023 gaat verschijnen.

Dune startte al met de aankondiging Dune: Part One en dus kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. De box office-opbrengst in de States bleek dit weekend wel wat magertjes, maar de naar verluidt indrukwekkende cijfers voor HBO Max doet distributiepartner Warner Bros. een hoop goed.

Dune: Part Two officieel in 2023
"Ik heb zojuist het nieuws ontvangen van Legendary dat we officieel verder gaan met Dune: Part Two," zei regisseur Denis Villeneuve in een verklaring via The Hollywood Reporter.

"Het was een droom van mij om Frank Herberts Dune te verfilmen en ik moet de fans, de cast en crew, Legendary en Warner Bros. bedanken voor het steunen van deze droom. Dit is slechts het begin," aldus de regisseur.

Dune: Part Two heeft 20 oktober 2023 als datum gekregen en dat is over bijna exact twee jaar. UIteraard wordt de cast met namen als Timothée Chalamet, Stellan Skarsgård en Zendaya terugverwacht.

Slechts het begin van Dune
"Dit is slechts het begin..." valt ook te lezen op Twitter in de aankondiging van Legendary Entertainment. "Bedankt aan degenen die Dune tot nu toe hebben meegemaakt en degenen die dat de komende dagen en weken gaan doen. We hebben zin om de reis voort te zetten!"

De kans lijkt groot dat ook de serie Dune: The Sisterhood meer aandacht van HBO Max gaat krijgen om de franchise verder uit te bouwen.


Episch verhaal gaat door!
"Legendary is verheugd om officieel verder te gaan met Dune: Part Two ... wederom gebaseerd op de geweldige boeken geschreven door Frank Herbert," zei Legendary in de verklaring. "We zouden niet op dit punt zijn gekomen zonder de buitengewone visie van Denis en het geweldige werk van zijn getalenteerde crew, de schrijvers, onze geweldige cast, onze partners bij Warner Bros. en natuurlijk de fans! Op naar meer Dune."

Toby Emmerich, voorzitter Warner Bros. Pictures Group, voegde toe: "Denis Villeneuve heeft een film gemaakt die zowel visueel als emotioneel buitengewoon meeslepend is, zoals blijkt uit het wereldwijde succes, zowel kritisch als aan de kassa. We zijn verheugd om deze reis voort te zetten met Denis en zijn cast en crew, en onze partners bij Legendary, en kunnen niet wachten om het volgende hoofdstuk van dit epische verhaal in oktober 2023 naar de bioscoop te brengen."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Zo terecht! Geweldig nieuws. Om dat te vieren ga ik nu op amazon.fr de 4K + 3D + 2D bestellen. Zelfs met bezorgkosten een stuk goedkoper dan bij bol.com.

Jammer dat van Shang-Chi deel 2 nog niet is aangekondigd Smiley face

Gigan72

Avatar

Goed nieuws!!!!

Brein8998

Avatar

Beste nieuws in tijden

Robbepost

Avatar

Geweldig!
Fijn dat het nu officieel is. Het lange wachten kan beginnen.

Master Of Films

Avatar

Geweldig nieuws, maar we wisten het al een tijdje dat het zou gaan gebeuren toch. De hints werden al 5 dagen eerder weggeven dat deel 2 bevestigd zou zijn. Anders zouden de hoge bazen van WB zoals Ann Sarnoff (CEO van WarnerMedia) helemaal niks zeggen. Maar ze liet wel wat los, genoeg voor een duidelijke interpretatie dat deel 2 bevestigd zou zijn. Intern bij WB waren ze, denk ik, al wel uit dat ze wel verder wilden.

Coola

Avatar

Heel erg blij mee.

And...Action

Avatar

Super! Nu kunnen we eindelijk weer een goede nachtrust hebben.

Artificialis

Avatar

Er komt bijna elk maand een superhelden ''attractie'' uit. De originaliteit en kwaliteit doet er niet toe, het publiek stormt er toch wel op af.

En tegelijkertijd is er een film als Dune waarbij we tot in de eeuwigheid in onzekerheid worden gehouden of het verhaal van het eerste boek überhaupt mag worden afgemaakt. Wat een wereld..

Mav Damian

Avatar

Als de slechte geschreven Wonder Woman 1984 een vervolg krijgt mag deze topfilm dat ook.

hokahey

Avatar

yoohoo!!!

Hoverlicious

Avatar

Top!

En fijn dat de Dune poll van filmtotaal ze heeft doen overtuigen dat de sequel moet komen. ????

Corin

Avatar

YES!! Ben zo blij met dit nieuws! Beste film van het jaar voor mij!!

Nature

Avatar

Mag wel wat meer gebeuren in part 2.
Part 1 was slaapverwekkend.

A-Bat

Avatar

Yesss!! Smiley face

Overlord

Avatar

En zo hoort het, fijn dat het nu bevestigd is. Nog ff 2 jaar geduld hebben nu.

centr1no

Avatar

Ik heb de film een 2e keer gekeken omdat mijn mening nogal afwijkt van de meerderheid, maar ik blijf tot dezelfde conclusie komen.
Vergeleken met het boek ontbreekt er zo enorm veel diepgang in de film dat je er een boek van kunt schrijven, maar dat is er dus al.
Alle karakters, zelfs de hoofdpersonen, zijn zielloos. Je krijgt totaal geen gevoel bij belangrijke scenes en af en toe maar een hint van wat ze denken en hun beweegredenen zouden kunnen zijn.
In de 2enhalf uur dat de film duurt wordt eigenlijk maar erg weinig verteld en sommige scenes die relatief lang duren voegen amper iets toe aan het verhaal.
Uit wat Villeneuve zelf zegt over het 2e deel kan ook geconcludeerd worden dat die allen maar minder wordt daarin.
Dune is veel meer dan dit en het is bijzonder jammer dat het gedegradeerd wordt tot het uitgeklede mainstream blockbusterniveau van een Gozilla vs Kong.
De saaie, lege, grijze, cinematografische plaatjes van Villeneuve zijn niet genoeg om deze film daar overheen te helpen.

NieuwsFilm

meest populair