Deze geflopte blockbuster is momenteel de populairste film op Netflix

Deze geflopte blockbuster is momenteel de populairste film op Netflix

Guy Ritchie's 'King Arthur: Legend of the Sword' doet het zeer goed!

Guy Ritchie heeft al heel wat moois gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Lock Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en de Sherlock Holmes-films. Ondanks het feit dat zijn King Arthur: Legend of the Sword wordt gezien als een van zijn minste films, is het op dit moment wel de populairste film op Netflix!

Charlie Hunnam speelt de hoofdrol, maar ook de rest van de cast mag er zijn. Zo worden andere belangrijke rollen ingevuld door o.a. Jude Law, Eric Bana, Aidan Gillen, Djimon Hounsou, Annabelle Wallis en Tom Wu. Toch wist de film niet echt te overtuigen. Wereldwijd bracht de film maar 148 miljoen dollar op, tegenover een budget van 175 miljoen dollar.

Tweede kans
Het wordt de film echter opnieuw leven ingeblazen, aangezien de blockbuster op dit moment enorm veel wordt bekeken op de streaminggigant. Momenteel is King Arthur: Legend of the Sword zelfs de nummer één film op Netflix en de enige film in de top 10 lijst (de eerste 9 op de lijst zijn series).

Het is toch enigszins merkwaardig te noemen dat de film nu, vier jaar na zijn release, zo populair is. Zo staat King Arthur nu bijna tussen de 1000 populairste films op IMDb, nadat hij in een mum van tijd meer dan 200 plaatsten steeg. Waarschijnlijk wordt de blockbuster op dit moment ontdekt door degenen die hem links lieten liggen in 2017.

Cast en crew
De laatste jaren zijn alle grote namen van King Arthur ook druk bezig geweest. Zo was Hunnam eveneens te zien in de recente The Gentlemen van Ritchie, terwijl Law hoge ogen wist te gooien in de HBO-serie The New Pope en in de Fantastic Beasts-franchise. Hounsou speelde dan weer in de nodige superheldenfilms en in A Quiet Place 2. Ook Ritchie heeft meerdere films gemaakt.

Het feit dat King Arhur: Legend of the Sword het nu zo goed doet toont wel aan dat streamingplatformen niet alleen een plek zijn voor nieuwe films en series, maar dat oudere projecten ook nog succesvol kunnen zijn. Eerder dit jaar stond namelijk Real Steel bovenaan de Netflix-hitlijst.

NieuwsFilm

meest populair