'Dune' moet ook een derde film krijgen

'Dune' moet ook een derde film krijgen

Denis Villeneuve heeft zo z'n ambities.

We weten dat Denis Villeneuve de kans krijgt om terug te keren naar Arrakis, voor een vervolg op Dune. In een interview laat de regisseur weten heel graag nog meer te maken.

Villeneuve krijgt nu sowieso de kans om de verfilming van Dune van schrijver Frank Herbert af te maken. Maar tijdens een interview vertelt de filmmaker ook te mikken op een derde film, die Dune: Messiah moet verfilmen.

Drie films maken
"Ik heb mij altijd voorgesteld dat het drie films zouden worden," aldus Villeneuve tegenover Entertainment Weekly.

"Het is niet alsof ik een franchise wil maken, maar dit is Dune en Dune vertelt een gigantisch verhaal. Om dat te eren, moet je wat mij betreft ten minste drie films maken. Dat zou een droom zijn. Om Paul Atreides te volgen en zijn complete verhaal te kunnen vertellen."

Messiah speelt zich twaalf jaar na Dune af en draait om de worsteling van Paul Muad'Dib om het 'gouden pad' te bewandelen, waarbij hij het uitroeien van de mensheid moet voorkomen met een heilige oorlog die zich in zijn naam over het universum uitspreidt.

Er zijn nog meer boeken, maar na Messiah wordt de boel nog vreemder (een van de personages verwordt tot een soort zandworm/mens-hybride).

NieuwsFilm

meest populair