Denis Villeneuve toch blij dat hij Dune 1 en 2 niet achter elkaar heeft opgenomen

Denis Villeneuve toch blij dat hij Dune 1 en 2 niet achter elkaar heeft opgenomen

De regisseur denkt dat dat hem het leven gekost zou hebben

Eerder deze week was er fantastisch nieuws voor de filmfans, aangezien we kregen te horen dat Denis Villeneuve's Dune een vervolg krijgt! De regisseur wilde oorspronkelijk eigenlijk de eerste twee delen achter elkaar opnemen, maar nu is hij toch blij dat hij dat niet gedaan heeft.

De geliefde filmmaker liet tijdens een recent interview namelijk weten dat het eerste deel zo vermoeiend was om te maken, dat hij te uitgeput was om meteen verder te werken aan de sequel.

Reactie
Zo zegt Villeneuve: "Ik denk echt dat ik zou zijn gestorven. Ik ben zo blij dat we niet meteen het tweede deel hebben opgenomen, want ik zou niet het uithoudingsvermogen hebben gehad om dat te kunnen doen..."

"Ik ben uiteindelijk dan ook dankbaar dat het op deze manier is gebeurd. Filmen in de woestijn en alles wat daar bij komt kijken was heel erg spannend en opwindend, maar ik was na de opnames dan ook echt helemaal leeg".

Vervolg
Villeneuve wilde oorspronkelijk dus de films 'back-to-back' opnemen, iets wat wel vaker voorkomt (denk bijvoorbeeld aan Peter Jackson's The Lord of the Rings films) maar de studio durfde dit niet aan, aangezien ze niet wisten of Dune een succes zou worden. Blijkbaar is dit dus toch de goede keuze geweest!

Het tweede deel zal normaal gesproken in over precies twee jaar te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair