'Venom 2' straks succesvoller dan 'Black Widow' en 'Shang-Chi'

'Venom 2' straks succesvoller dan 'Black Widow' en 'Shang-Chi'

Black Widow heeft wel een Disney+ release gehad.

De Marvel-film Venom: Let There Be Carnage doet het veel beter dan je misschien zou denken. Het vervolg op Venom, in 2018 goed voor bijna $900 miljoen, blijft namelijk vele miljoenen opte halen en lijkt nu ook meer te gaan scoren dan de twee reeds verschenen films in het Marvel Cinematic Universe.

Op dit moment staat de tweede Venom-film op $355 miljoen wereldwijd en dat is niet veel lager dan Black Widow. Die film haalde uiteindelijk in totaal $380 miljoen op. In de States noteerde Venom 2 met $184,7 miljoen zelfs al hoger dan de $183,6 miljoen van Black Widow.

Tot op heden noteerde Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings $222 miljoen in de States en $422,5 miljoen wereldwijd. Die score lijkt niet onhaalbaar voor Let There Be Carnage.

[b]En... Lage productiekosten voor Venom 2[/i]
Daarnaast blijken de productiekosten voor Venom: Let There Be Carnage een stuk lager dan de MCU-films. Venom 2 kostte namelijk zo'n $110 miljoen om te maken, terwijl Black Widow en Shang-Chi zo'n $200 miljoen hebben gekost.

Overigens een kanttekening bij Black Widow. Die film verscheen gelijktijdig op Disney+ en zou daar nog eens $125 miljoen hebben opgehaald. Dus dat is ook nog eens een flinke financiële impuls voor de laatste film met [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/8811]Scarlett Johansson[/film] als Natasha Romanoff. Dat kunnen de andere twee films niet zeggen.

NieuwsFilm

meest populair