Dit bizarre idee voor het achtste deel in de Halloween-reeks kwam er nooit

Dit bizarre idee voor het achtste deel in de Halloween-reeks kwam er nooit

Laurie -The Shape- Strode?

Inmiddels telt de Halloween-franchise twaalf films en moet volgend jaar de dertiende uitkomen. Scriptschrijver Daniel Farrands (Halloween: The Curse of Michael Myers) heeft nu onthuld dat er voor zijn gecancelde Halloween 8: Lord of the Dead een bizar idee was.

In een interview met Bloody Disgusting geeft hij aan dat de moordenaar in Halloween 8: Lord of the Dead niemand minder zou moeten zijn dan Laurie Strode (Jamie Lee Curtis).

"Een compleet doorgedraaide Laurie, die is teruggekomen om de moorden te herbeleven die ze zelf maar net overleefd heeft. In feite was ze zelf The Shape geworden. Voor mijzelf klonk dit aannemelijk door het einde van Halloween: H20. Op het moment dat ze hem daar onthoofd heeft met een bijl hoor je haar zwaar ademen, net als Michael in de originele film."

Bizarre twist
Hoewel redelijk bizar is een dergelijke twist niet ondenkbaar. Onder andere Scre4m had een soortgelijke twist bij de onthulling van de moordenaar. Dit had het wel een stuk ingewikkelder gemaakt om nog vervolgfilms in de Halloween-franchise te maken en misschien wel om die reden is Halloween 8: Lord of the Dead er nooit gekomen. In plaats daarvan kwam het minder originele Halloween: Resurrection.

Halloween Kills is nu de bioscoop te zien en moet volgend jaar opgevolgd worden door Halloween Ends. Of dat echt het einde van de franchise is zoals de titel suggereert valt nog te bezien.

NieuwsFilm

meest populair