'Captain America: The First Avenger' speelde zich bijna niet tijdens de Tweede Wereldoorlog af

De film Captain America: The First Avenger deed het bijna gedwongen anders.

Tijdens de opbouw naar Captain America: The First Avenger voorspelden veel insiders en analisten dat de film zou worstelen met het binnenslepen van aandacht van een internationaal publiek. Dat vooral omdat de film sterk steunde op de Amerikaanse activiteit tijdens de Tweede Wereldoorlog en de held die als levende belichaming van de Verenigde Staten gezien wordt.

Om dat tegen te gaan, stonden Marvel Studios en Paramount andere landen toe om Captain America uit de titel te halen. Dat gebeurde onder meer in Rusland, Zuid-Korea en Oekraïne. Nu blijkt dat sommige mensen binnen Marvel Studios zelfs helemaal tegen de oorlog als thematiek was.

Geen Tweede Wereldoorlog
Het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe is een uitgebreide blik op het opbouwen van het Marvel Cinematic Universe.

Nu blijkt dat de adviseurs van Marvel Studios, die plaatsnamen in het creatieve comité, vonden dat de film zich in het heden af zou moeten spelen. Kevin Feige vertelde dat hij het verzoek resoluut van de hand wees.

"Waar heb je het over? Raiders of the Lost Ark was een period piece. Ik dacht: 'De Red Skull kan de Cosmic Cube gebruiken om allemaal coole en geavanceerde wapens en voertuigen te maken. Dus ja, het is een film in de Tweede Wereldoorlog, maar je hebt verbeterde motorfietsen en tanks en Hydra-soldaten die blauwe energie schieten die je nooit eerder gehad hebt'," begon Feige. "Ik weet nog dat ik in de auto stapte en dacht: 'Dit is hoe we het gaan regelen'."

En dat pakte prima uit, want Captain America: The First Avenger bracht 370 miljoen dollar op aan de box office.

NieuwsFilm

meest populair