Waarom speelt 'Eternals' zich op Aarde af?

Waarom speelt 'Eternals' zich op Aarde af?

Terwijl de Marvel-film een intergalactisch verhaal vertelt.

Marvel Studios-producent Nate Moore beschrijft waarom de film Eternals zich op Aarde afspeelt. Dat terwijl de hoofdpersonen in de film allemaal buitenaardse wezens zijn.

Zevenduizend jaar geleden verschenen de aliens op Aarde in de film. Zij kregen van de Celestials de taak om de Aarde te beschermen tegen de bedreiging die uitgaat van de Deviants, hun tegenhangers. Trailers hebben laten zien dat de Deviants terugkeren en de Eternals daarom weer moeten samenwerken.

Eternals-setting
In januari 2020 bezochten diverse media de filmset van Eternals, waaronder ook Screen Rant. Dat interviewde producent Moore en schrijft nu heel wat stukken over zijn verhalen. Zo dus ook over de setting.

"Zelfs in de comics lijken ze meer gebonden aan de Aarde, omdat ze gemaakt zijn uit de mensheid," begon Moore zijn verhaal.

"We pushen hun kosmische kant iets meer dan ze traditioneel in de comics doen. Maar op narratief vlak denk ik dat het heel sterk is dat de film de Aarde als setting heeft. Dat wil niet zeggen dat de hele film zich dan op Aarde afspeelt. Het stelt ons er juist toe in staat om tegenstellingen te laten zien met heel hedendaagse en moderne dingen, zoals de Celestials en ruimteschepen die enorm sci-fi zijn, zonder dat we ons daar helemaal aan hoeven te committeren. Ik denk dat je het beste van twee werelden krijgt, en onze film zich daarmee onderscheidt."

NieuwsFilm

meest populair