De 'Eternals' moet een heleboel geld opbrengen om winstgevend te gaan zijn

De 'Eternals' moet een heleboel geld opbrengen om winstgevend te gaan zijn

De film van Marvel Studios heeft een lange weg te gaan.

Vandaag kijken we naar het budget dat Marvel Studios reserveerde voor de film Eternals. En wat de productie van regisseur Chloe Zhao op moet brengen om winst te maken.

Eternals stelt ons straks voor aan een hele nieuwe groep superhelden. Dat niet alleen: we leren in de tweeënhalf uur die de film duurt ook over de Celestials en wat zij ooit voor ogen hadden met het universum.

De kosten
Goed, laten we beginnen met de kosten. Eternals kostte naar verluidt rond de 200 miljoen dollar om te maken. Daarmee is het een van de duurste non-Avengers-films in het Marvel Cinematic Universe van de afgelopen jaren. Zo kostte Shang-Chi tegen de 150 miljoen dollar om te maken.

De opbrengst
Een vuistregel is dat een film minimaal het dubbele van zijn productiebudget moet opbrengen om quitte te spelen. Daarmee betekent 't dat de Marvel-film minstens 400 miljoen dollar op moet leveren aan de wereldwijde box office. Dat lijkt wel te gaan lukken.

Zo kreeg Black Widow een hybride release en leverde de productie 379,6 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office. Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings was goed voor 423,6 miljoen dollar. Daarmee lijkt het erop dat Eternals wel quitte kan spelen.

Een van de zaken die enigszins tegen de film spreekt, is de negatieve ontvangst. Op Rotten Tomatoes is de film nu 'rotten', wat betekent dat de meerderheid van de critici de film maar niets vond. Het is nu afwachten hoe het publiek Eternals ziet, en of de film ontvangen wordt als een 'must-see' superheldenfilm.

NieuwsFilm

meest populair