'Star Wars' doet een vrij gruwelijke onthulling rond Anakin

'Star Wars' doet een vrij gruwelijke onthulling rond Anakin

Anakin Skywalker negeerde Qui-Gon.

Een nieuw Star Wars-boek zet een belangrijk moment in Star Wars: Attack of the Clones in heel nieuw licht. De eerste stap van Anakin Skywalker richting zijn val voor de Dark Side van de Force wordt duidelijk ingeluid in die film.

In Attack of the Clones bezoekt Anakin samen met Padmé zijn thuiswereld, Tatooine, op zoek naar zijn geliefde moeder Shmi. Zij blijkt echter verkocht te zijn door Watto aan Cliegg Lars, een lokale vochtboer. Nadat hij de Lars-ranch bezoekt, komt Anakin erachter dat zijn moeder ontvoerd is door Tusken Raiders.

Controversieel moment
Anakin besluit een reddingsmissie uit te voeren en weet zijn moeder in het kamp van de Tusken Raiders te vinden. Daar ligt ze, in elkaar geslagen, gemarteld, en sterft ze in zijn armen.

We zien Anakin in zijn grote woede de hele stam afslachten: mannen, vrouwen en kinderen. De film snijdt weg van die slachting, en laat Yoda zien in de Jedi Temple en Qui-Gon Jinn's stem horen, die roept: "Anakin! Anakin! Nee!"

Door de manier waarop de film geëdit was, werd niet helemaal duidelijk of Anakin de stem van Qui-Gon kon horen. Als dat het geval was, negeerde hij hem? Of hoorde Yoda juist de stem van de gevallen Jedi?

Het boek Queen's Hope van E.K. Johnston geeft wat duidelijkheid. We lezen in het boek dat Anakin de stem van Qui-Gon hoorde, en die bewust genegeerd had. "Hij had Qui-Gon's stem in de woestijn gehoord, hem smekend om te luisteren naar zijn betere kant, niet toe te geven aan de haat. Maar hij had niet geluisterd."

NieuwsFilm

meest populair