'Dune' bereikt een zeer mooie mijlpaal aan de box office

'Dune' bereikt een zeer mooie mijlpaal aan de box office

De film van Denis Villeneuve staat nu op 300 miljoen dollar.

Warner Bros. en Legendary Pictures lieten eind oktober officieel weten dat Dune: Part Two officieel groen licht gekregen heeft. En nu hebben we een mooie update over de box office prestaties van Dune van regisseur Denis Villeneuve.

De film Dune blijft het goed doen aan de wereldwijde box office - zelfs al is de productie in de Verenigde Staten ook op streamingdienst HBO Max te zien. Vandaag bereikt Dune de mijlpaal van 300 miljoen dollar wereldwijd. 230 miljoen daarvan komt uit andere landen dan de Verenigde Staten; 71 miljoen dollar komt uit dat land.

Meer films maken
Villeneuve besloot al vrij vroeg in het proces van het maken van Dune dat het beter was om het verhaal van Frank Herbert in twee delen te splitsen. Maar hij denkt tegenwoordig ook na over de mogelijkheid van een derde film, die dan gebaseerd zou moeten zijn op Dune: Messiah.

De vraag is natuurlijk of het zover komt, maar duidelijk is dat de sci-fi film het goed genoeg doet om ten minste één vervolg te rechtvaardigen.

Daarmee kan Villeneuve het verhaal van Paul Atreides uit het eerste boek van Frank Herbert netjes afronden en zitten we als filmkijker niet met een half verhaal. Dune: Part Two moet in de loop van 2023 in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair