'Eternals' verbannen in Saudi-Arabië, Qatar en Koeweit wegens homoseksuele personages

'Eternals' verbannen in Saudi-Arabië, Qatar en Koeweit wegens homoseksuele personages

Na China opnieuw een paar markten die afzien van de nieuwste Marvel-film.

The Hollywood Reporter meldt vandaag dat Marvel Studios-productie Eternals niet te zien zal zijn in de bioscopen van Saudi-Arabië, Qatar en Koeweit.

De met een sterrencast afgeladen superheldenfilm zou eigenlijk op 11 november de eerder genoemde landen bereiken, maar de lokale 'filmkeuring' wilde dat bepaalde scenes uit de film zouden worden gehaald. Disney wilde daar echter niks van weten.

Het nieuws kwam gisteren stilletjes naar buiten toen bleek dat verschillende websites van bioscopen Eternals hadden verwijderd uit hun kalenders. In de Verenigde Arabische Emiraten lijkt de film echter wel nog steeds uit te komen.

Niet van deze tijd
Volgens bronnen hadden de verzoeken te maken met de inclusie van een homoseksueel koppel in de film én de opwachting van de eerste homoseksuele superheld in het MCU. In een bepaalde scene kussen Phastos (Brian Tyree Henry) en zijn echtgenoot Ben (Haaz Sleiman) op gepassioneerde wijze.

Homoseksualiteit is in de Golfstaten officieel nog steeds verboden, dus films waarin ook maar enige verwijzing zit naar LHBTIQ+-zaken kunnen het vaak vergeten. Vorig jaar nog werd de Pixar-film Onward in dezelfde landen verbannen vanwege een zinnetje waarin werd verwezen naar een lesbisch koppel.

NieuwsFilm

meest populair