Drama 'Indiana Jones 5': crewlid overlijdt tijdens opnames in Marokko

Drama 'Indiana Jones 5': crewlid overlijdt tijdens opnames in Marokko

Alweer een gigantische tegenslag voor de blockbuster.

Tragisch nieuws voor de Indiana Jones 5-crew. De productie van de blockbuster kent (opnieuw) een flinke tegenslag, aangezien een bemanningslid is overleden.

Het gaat om Nic Cupac. Hij was net zoals de rest van het team in Fes, Marokko voor de opnames van de nieuwe Indiana Jones-film. Hij kwam echter niet opdagen voor zijn werk en werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Ondanks het feit dat Cupas pas 54 was, lijkt hij op natuurlijke wijze gestorven te zijn.

Carriere
Cupac was wat ze noemen een grip, een expert op het vlak van de camera-afdeling en de elektrische afdeling. Hij was ook erg succesvol, aangezien hij werkte aan mega-franchises als Harry Potter, Jurassic Park en Star Wars.

Een woordvoerder liet zich over zijn plotselinge dood uit: "Onze harten gaan uit naar de familie en vrienden van Nic Cupac, een ongelooflijk getalenteerde collega en lid van de filmgemeenschap die enorm gemist zal worden. Zijn plotselinge overlijden was niet productie-gerelateerd."

Vertraging
Indiana Jones 5 lijkt echter niet al te veel vertraging op te lopen. De productie van de blockbuster zal waarschijnlijk enige tijd gepauzeerd worden uit respect voor Cupac, maar het gigantische team dat aanwezig is voor de opnames in Marokko kan niet te lang stilzitten.

Er zijn dan ook al heel veel tegenslagen geweest rondom het nieuwe avontuur van Harrison Ford's Indy. Zo keerde de hoofdrolspeler pas recent weer terug op de set, na een ernstige schouderblessure.

Het vijfde (en laatste) deel van schrijver/regisseur James Mangold rondom de beroemde avonturier moest oorspronkelijk volgend jaar juli uitkomen, maar werd vorige maand wéér uitgesteld naar juni 2023.

NieuwsFilm

meest populair