Leonardo DiCaprio gaat in de huid kruipen van angstaanjagende sekteleider

Leonardo DiCaprio gaat in de huid kruipen van angstaanjagende sekteleider

De met een Oscar bekroonde acteur zal naar alle waarschijnlijkheid Jim Jones spelen.

Leonardo DiCaprio kiest altijd heel zorgvuldig zijn projecten uit en nu lijkt de met een Oscar bekroonde acteur zijn zinnen te hebben gezet op een nieuwe rol. De geliefde acteur schijnt namelijk in de huid te gaan kruipen van de sekteleider Jim Jones.

Ondanks het feit dat het nog niet bevestigd is, is het zo goed als zeker dat de rol gaat naar DiCaprio. De geliefde acteur heeft al meerdere gesprekken gehad voor een nieuwe film, waarin hij sekteleider Jim Jones zou spelen.

Jim Jones
De film heeft vooralsnog geen officiële titel, maar zal een biopic zijn over Jones' leven. De excentrieke persoonlijkheid richtte in de jaren '70 de Peoples Temple op, een Christelijke, religieuze organisatie die hij gebruikte voor zijn eigen politieke carrière.

Dit liep echter heel slecht af. Jones dwong namelijk 900 mensen massaal zelfmoord te plegen in zijn Jonestown-nederzetting in Guyana, op 18 november 1978. Het bloedbad in Jonestown is al het onderwerp geweest van meerdere film-,tv- en documentaire-projecten, maar krijgt nu dus een nieuwe film.

Drukke agenda
DiCaprio zit niet bepaald stil. Volgende maand zal hij te zien zijn in Netflix's Don't Look Up en onlangs rondde hij de opnames af voor Martin Scorsese's veelbelovende Killers of the Flower Moon. Nu gaat hij weer aan de slag met een bewerking van Stephen Talty's Black Hand, om daarna weer de hoofdrol op zich te nemen in Scorsese's Roosevelt-biopic.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wie de regie van de Jim Jones'-biopic voor zijn rekening zal nemen, al weten we wel dat Scott Rosenberg, o.a. bekend van Venom, het script zal verzorgen.

NieuwsFilm

meest populair