Netflix-film 'Red Notice' doet iets volstrekt unieks

Netflix-film 'Red Notice' doet iets volstrekt unieks

Red Notice is de eerste film die een nieuwe camera gebruikte.

Netflix-film Red Notice heeft hoofdrollen voor drie van de grootste sterren van dit moment: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot. Hoewel dat al een grote reden is om de film te kijken, heeft de film nog meer aantrekkingskracht.

Regisseur Rawson Marshall Thurber onthult namelijk dat de film een heel unieke cameratechniek mocht gebruiken.

Red Notice-techniek
Aan het begin van Red Notice vlieg je als kijker over een brug, en ga je recht naar Johnson's personage Agent John Hartley. De vlucht door die deur, recht door het museum, is een interessante die je onderdompelt in de film. En opgenomen met een bijzondere technologie.

"Wat goed dat het je op viel. Ja, dat zijn echt heel, heel speciale shots," legde Thurber uit. "In feite zijn deze shots die je ziet uniek in de geschiedenis van de cinema. De technologie die we gebruiken is misschien zes weken voordat we hem gebruikten uitgevonden."

Het gaat om een kleine camera genaamd de Komodo Camera van RED. "Die heeft ongeveer het formaat van een tissuedoos, en die hebben we vastgemaakt aan een racedrone. Dit is een 6K cinema-kwaliteit camera die we aan een drone vast hebben gemaakt, met een kleine sferische lens eraan vast. En dus hebben we ook een van de beste racedrone operators wereldwijd ingehuurd, Johnny FPV, om die shots voor ons te maken."

NieuwsFilm

meest populair