Deze tekst van Gandalf in 'The Lord of the Rings' is van grote waarde

"Do not take me for a conjuror of cheap tricks!" behoort tegenwoordig tot de grote filmuitspraken.

Als je aan The Lord of the Rings denkt, dan denk je al snel aan Gandalf van acteur Ian McKellen en als je aan Gandalf denkt, dan denk je waarschijnlijk ook snel aan de iconische scène waarin hij de tekst "You shall not pass" zegt.

In een artikel van Polygon.com wordt er gekeken naar de waarde van deze en een andere misschien nog wel belangrijkere uitspraak voor de filmreeks. "You shall not pass" wordt zelfs even vergeleken met de impact van Leonard Nimoy's "Live long and prosper" en Mark Hamills "May the force be with you."

Polygon meent echter dat de tekst "Do not take me for a conjuror of cheap tricks!", die Gandalf uitspreekt tegen Bilbo in de begin van de eerste film, veel meer impact heeft dan vele mensen denken. De zin zou hét moment zijn dat Gandalf zijn waarde voor de franchise laat zien, en eigenlijk ook de kracht geeft aan de reeks.

"I'm trying to help you"
De scène is volgens de auteur van het artikel zelfs de kern van het belangrijke personage in de reeks. In slechts 15 seconden wordt duidelijk wie en wat het personage is; een bijzonder groots personage met heel wat menselijkheid.


Wat zeg jij? Kun jij je vinden in deze bevinding? Wil je de complete onderbouwing lezen, dan vind je deze op Polygon.com.

NieuwsFilm

meest populair