De 'Avengers'-films verpestten Marvel's 'Infinity Saga'-plannen

De 'Avengers'-films verpestten Marvel's 'Infinity Saga'-plannen

Heel wat projecten moesten on hold gezet worden.

De Avengers-films van Marvel Studios waren natuurlijk een immens succes. Maar ze blijken ook de plannen van de filmstudio behoorlijk door de war geschopt te hebben.

Als je Eternals even niet meetelt, hebben de MCU-films gezamenlijk meer dan 23 miljard dollar opgebracht aan de wereldwijde box office. Daarmee is het de grootste filmfranchise in de geschiedenis. Maar het boek The Story of Marvel Studios laat zien dat het succes van de studio ook voor grote problemen heeft gezorgd.

De Avengers-films
In een van de eerste hoofdstukken van het boek wordt geschreven hoe de filmstudio meer wilde zijn dan alleen de studio achter de Iron Man-films. En dus gaf men groen licht aan een hele rits andere films.

De eerste Avengers-film bleek zo'n groot succes dat de filmstudio een manier moest vinden om de Avengers een plek te geven binnen de nieuwe films zonder dat die daar direct onder te lijden hadden.

Schrijver Drew Pearce vertelde: "De Avengers kwamen langs en min of meer alles binnen Marvel kwam gedurende een jaar stil te liggen". En dat werd gemerkt, want uiteindelijk werden verschillende filmprojecten van de filmstudio stilgelegd en zelfs geannuleerd, die geen directe connectie met de Avengers hadden.

Uiteindelijk besloot Marvel zich maar iets los te weken van het Avengers-verhaal. In 2018 onthulde Disney CEO Bob Iger bijvoorbeeld dat de filmstudio een franchise "voorbij de Avengers" wilde opbouwen.

NieuwsFilm

meest populair