Ook Ridley Scott spuugt flink op het superheldenfilmgenre

Ook Ridley Scott spuugt flink op het superheldenfilmgenre

Nog een legende spreekt zich er negatief over uit...

Het debat over de verdiensten van superheldencinema heeft ertoe geleid dat oudere gerespecteerde staatslieden van Hollywood het genre inmiddels bij elke beschikbare gelegenheid bespotten.

Zo hebben regisseurs Martin Scorsese en Francis Ford Coppola bij verschillende gelegenheden MARVEL openlijk bekritiseerd en daar kunnen we nu de 83-jarige (bijna 84) legende Ridley Scott aan toevoegen.

Tijdens een interview met Deadline, over zijn historische epos The Last Duel, het waargebeurde drama House Of Gucci en aankomende biopic Napoleon, gaf hij zijn mening over de huidige comicbook blockbuster:

Sterker nog, hij ging helemaal los
"Bijna altijd worden de beste films aangedreven door de personages, dus ik zal gelijk de superhelden f*cking verpletteren, want ze zijn verdomd saai als sh*t. Hun scripts zijn niet goed.. Waarom hebben ze geen betere verhalen? Sorry, maar ik bedoel kom op? Ze worden meestal gered door de special effects en dat wordt saai voor iedereen die ermee werkt".

Als viervoudig Academy Award-genomineerde met een imposante 40-jarige carrière, heeft Scott natuurlijk absoluut het recht om zijn mening te geven over hedendaagse films met grote budgetten.

Maar ongetwijfeld zullen er zat loyale (gevoelige) supporters van het genre zijn die dit zoals altijd niet pikken en tot het uiterste gaan verdedigen.

NieuwsFilm

meest populair