Komt er dan toch nog een 'The Social Network'-vervolg i.v.m. recente Facebook-schandalen?

Komt er dan toch nog een 'The Social Network'-vervolg i.v.m. recente Facebook-schandalen?

Aaron Sorkin zou maar wat graag opnieuw samenwerken met David Fincher!

Aaron Sorkin schreef het script voor de sterk onthaalde The Social Network. In 2011 won de film maar liefst 3 Oscars, waaronder een voor Sorkin's schrijfwerk. Nu werd hij gevraagd of er een sequel zou komen. Bekijk zijn antwoord hieronder.

Sorkin liet vorig jaar al weten dat hij graag het script voor een vervolg zou willen schrijven, maar enkel en alleen als David Fincher opnieuw achter de camera zou staan. Recentelijk kwam Facebook in opspraak voor onder meer schending van de privacy en de verspreiding van haatdragende boodschappen en volgens Sorkin zou hier een tweede film over gemaakt kunnen worden.

Reactie
Zo zegt Sorkin: "Het lijkt mij de moeite waard om uit de doeken te doen wat er de voorbije jaren met Facebook is gebeurd en er is zeker een manier om er een The Social Network-sequel van te maken. Ik hoop dat het er van komt, maar op dit moment kan ik nog niks bevestigen."

Sorkin zit echter niet stil. Zijn laatste drie scripts, Molly's Game, The Trial of the Chicago 7 en Being the Ricardos (waar wel wat kritiek op kwam i.v.m. de casting van de hoofdrolspelers) verfilmde hij namelijk zelf.

Toch heeft hij er geen enkele moeite mee om enkel en alleen als scenarist op te treden. Zo vervolgt hij: "Ik wil nog steeds maar wat graag met geweldige regisseurs samenwerken, en Fincher staat bovenaan de lijst!" Hopen jullie dat het ervan komt?

NieuwsFilm

meest populair