Ridley Scott reageert op monsterlijk floppen van 'The Last Duel'

Ridley Scott reageert op monsterlijk floppen van 'The Last Duel'

Ondanks Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver en Ben Affleck geen financieel succes.

In oktober verscheen de historische dramafilm The Last Duel in de wereldwijde bioscoopzalen en ondanks de aanwezigheid van namen als Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver en Ben Affleck groeide deze uit tot een van de grootste flops van het jaar.

Met 86 procent (7,30/10) op de Tomatometer en 81% (4/5) als Audience Score op Rotten Tomatoes doet de film van Ridley Scott (Gladiator, Kingdom of Heaven) het erg goed bij critici en publiek. Toch wist het $100 miljoen kostende drama niet verder te komen dan $10,6 miljoen in de Verenigde Staten en $26,2 miljoen wereldwijd.

"Buitengewoon teleurstellend"
"Het was buitengewoon teleurstellend," zei Scott in gesprek met The New York Times over het resultaat. "Het meest confronterende is dat als je denkt dat je het goed hebt gedaan, je het niet hebt gedaan. Dat dacht ik ook met Blade Runner, maar dat was ook niet zo!"

"Ik werd destijds gekruisigd door een bekende criticus in die tijd, Pauline Kael genaamd. Daarom lees ik nooit recensies. Je moet je eigen mening hebben. Als je je zorgen maakt over wat het publiek denkt en wat ze misschien zouden willen, dan is dat fataal. Een goede film zal zichzelf vinden, en nu is Blade Runner opgenomen in de Library of Congress."

Met de vergelijking lijkt Scott te zeggen dat de zwakke opbrengst iets te maken heeft met de recensies. Gemiddeld gezien doet de film het echter juist wel goed bij de critici.

Dus misschien is het bioscooppubliek de laatste jaren veranderd door de komst van de vele superheldenfilms en andere grote franchises en lokken historische dramafilms minder mensen naar het witte doek.

Op 1 december verschijnt The Last Duel op Disney+ Star. Binnenkort debuteert al een nieuwe film van Scott in de bioscoop, het sterk ontvangen House of Gucci.



NieuwsFilm

meest populair