'Eternals'-schrijvers verdedigen controversieel moment in hun Marvel-film

'Eternals'-schrijvers verdedigen controversieel moment in hun Marvel-film

Eternals had een niet zo fijn moment rond Hiroshima.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Marvel Studios-film Eternals heeft een wat controversieel moment. In een scène zien we de atoombom op Hiroshima vallen.

We zien in Eternals hoe de tien helden aankomen op Aarde, vijfduizend jaar voor Christus. Ze worden gestuurd door hun schepper, de Celestial genaamd Arishem, om de Deviants uit te kunnen roeien. De Eternals spelen een grote rol in het vormen van het verloop van de menselijke geschiedenis. Met name Phastos heeft een belangrijke rol hierin.

Eternals-moment
We zien heel kort hoe Phastos knielt in de ruïnes van Hiroshima, en zichzelf de schuld geeft hiervoor. Hij heeft de technologie gemaakt die dit tragedie mogelijk maakte. Tijdens een interview met Inverse, gaan schrijvers Ryan en Kaz Firpo in op dit moment.

"Dit is een film over het menselijk experiment," begon Kaz. "Als je onsterfelijk bent, dan heb je de mensheid in haar beste momenten gezien, maar ook de grootste mislukkingen. Dit zat altijd in het scenario, en in elke versie. Het is iets waar Chloe echt voor gevochten heeft. We zijn de eerste Disney-film die ik ken, die over genocide gaat."

Wat hem betreft is het bombardement op Hiroshima belangrijk om te laten zien. "Het is zoiets waarvan, als je naar een Californische school gaat, de klas verdeeld zal zijn. De helft verdedigt dit gruwelijke moment en de anderen proberen uit te leggen dat het nooit meer zou mogen gebeuren."

Wat Ryan betreft is het goed om hiervoor gekozen te hebben. "We wilden momenten uit de geschiedenis nemen die echt de grootste fouten in de menselijke geschiedenis bevatten."

NieuwsFilm

meest populair