Kathleen Kennedy mag nog jaren de 'Star Wars'-franchise blijven leiden

Kathleen Kennedy mag nog jaren de 'Star Wars'-franchise blijven leiden

Ze heeft een nieuw contract.

Kathleen Kennedy schijnt haar contract bij Lucasfilm verlengd te hebben tot 2024. Toen Lucasfilm in 2012 overgenomen werd door Disney, besloot George Lucas dat Kennedy zijn ideale opvolger was.

Een decennium later heeft Lucasfilm vijf Star Wars-films uitgebracht, een hele rits series in de maak en krijgen we in de loop van 2023 Indiana Jones 5 te zien. Hoewel er veel is om naar uit te kijken voor fans, is de manier waarop Lucasfilm op dit moment met de franchise omgaat ook reden voor verdeeldheid onder de fans.

Kathleen Kennedy's contract
Buiten de creatieve beslissingen die gemaakt zijn rond de vervolgtrilogie, die voor heel wat verdeeldheid onder fans zorgden, is de studio intussen ook berucht geworden om gedoe met filmmakers.

Zo werden Phil Lord en Chris Miller ontslagen bij Solo: A Star Wars Story en nam Lucasfilm afscheid van onder meer Josh Trank en Colin Trevorrow. Meest recent hoorden we dat Patty Jenkins' Rogue Squadron wegens creatieve meningsverschillen uitgesteld is.

Desondanks meldt Matthew Beloni in zijn nieuwsbrief dat Lucasfilm en Kennedy voorlopig blijven samenwerken:

"Er zit veel goeds aan te komen voor Kennedy bij Lucasfilm en recent heeft ze haar deal voor nog eens drie jaar verlengd."

NieuwsFilm

meest populair