Vette 'Dune'-visuals waren wel heel eenvoudig om te maken

Vette 'Dune'-visuals waren wel heel eenvoudig om te maken

Dune heeft lichaamsschilden en die werden zo gemaakt.

Dune van regisseur Denis Villeneuve bleek een succes. De verfilming van het boek van Frank Herbert slaagde zodanig, dat Warner Bros. een tweede film laat maken waarmee Villeneuve het verhaal van het boek af mag maken.

In Dune volgen we Paul Atreides. Hij vecht om te overleven op woestijnplaneet Arrakis, die de verantwoordelijkheid van zijn familie wordt. In de film zien we onder meer belangrijke personen gebruik maken van een soort energieschild. Dat blijkt een wel heel eenvoudig effect om te maken.

Makkelijk Dune-effect
In een video op YouTube-kanaal Corridor Crew, vertellen drie VFX-artists hoe de effecten gemaakt zijn. Blijkbaar is het een behoorlijk eenvoudige look.

"Het ziet eruit alsof ze gewoon flitsende dingen gebruikt hebben die de algemene vorm van een persoon volgen. Ze hebben letterlijk de complete laag van een persoon genomen en die rood of blauw gemaakt, een lage doorzichtigheid gegeven en daarna wat laten glitchen op z'n plek. Dat is allemaal eenvoudig om te maken."

"Eerlijk gezegd is de hele nieuwe Dune-film zo. Het is niet zo dat de effecten gestoorde technische realisaties zijn, ze zijn gewoon gemaakt door buitengewone artists. Dit effect is een shot dat je op je computer thuis zou kunnen maken."



NieuwsFilm

meest populair