'Harry Potter'-regisseur wil director's cut met geschrapt personage uitbrengen

'Harry Potter'-regisseur wil director's cut met geschrapt personage uitbrengen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone schrapte een klopgeest.

Twintig jaar geleden verscheen Harry Potter and the Sorcerer's Stone. De film van regisseur Chris Columbus was oorspronkelijk drie uur lang en als Columbus de kans krijgt van Warner Bros., wil hij met alle plezier die versie afmaken.

De verfilming van het eerste boek van J.K. Rowling was een enorm succes, want tot nu toe verschenen er tien films in de franchise, en zijn er nog meer in de maak.

Geschrapte momenten
Harry Potter and the Sorcerer's Stone duurt 152 minuten, waarmee het een van de langste films in de franchise is. Volgens Columbus liet hij de testversie zien aan een publiek in Chicago en vonden de kinderen het geweldig. Maar ouders vonden de film te lang.

Daarom werd bijna een half uur aan beeldmateriaal verwijderd, waarmee heel wat zaken sneuvelden. Onder de momenten die geschrapt werden, bevond zich een scène met Peeves, de klopgeest van Hogwarts (in het Nederlands heette hij Foppe de Klopgeest).

"Ik zou het graag willen," zei Columbus toen hem tijdens een interview gevraagd werd of hij de langere filmversie zou willen zien. "We zouden dan Peeves terug kunnen zetten, die uit de film gehaald werd!"

Overigens werd er ook al eens een Ultimate Edition van Harry Potter and the Sorcerer's Stone vrijgegeven, die zeven minuten langer duurt. Er ligt dus nog meer materiaal.

NieuwsFilm

meest populair