'Alec Baldwin zwaar schuldig aan dodelijk schietincident op filmset'

'Alec Baldwin zwaar schuldig aan dodelijk schietincident op filmset'

De acteur is voor de tweede keer aangeklaagd.

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin is door een tweede crewlid aangeklaagd voor het dodelijke schietincident op de set van de westernfilm Rust. Mamie Mitchell, die betrokken was als scriptsupervisor bij de productie, verwijt hem onverantwoord te hebben gehandeld.

Eind vorige maand kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven nadat zij was geraakt door een kogel uit een pistool dat Alec Baldwin op de set afvuurde. Ook regisseur Joel Souza raakte daarbij gewond. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Scriptsupervisor Mamie Mitchell heeft nu aangekondigd een zaak te zullen starten tegen de acteur. Ze claimt dat Baldwin iedereen op de set onnodig in gevaar heeft gebracht door het wapen af te vuren terwijl het script daar helemaal niet om vroeg.

"Alec Baldwin heeft opzettelijk, zonder geldige reden of excuus, met het geladen pistool geschoten terwijl de scène die gedraaid zou gaan worden helemaal geen pistoolschot bevatte", licht ze toe in een verklaring.

Mitchell meent dat Baldwin, tevens een van de producenten van de western, zich onverantwoord gedroeg. "Hij speelde Russische roulette door het pistool niet van tevoren te controleren", beweert ze.

Veiligheid niet op orde
De afgelopen weken zijn er meerdere onthullende verhalen naar buiten gekomen over de omstandigheden op de set van Rust. Zo zouden veiligheidsvoorschriften niet zijn nageleefd. Ook Mitchell meent dat er een hoop niet op orde was.

Ze stelt: "Het feit dat echte munitie überhaupt was toegestaan op de set, dat wapens en munitie onbeheerd werden achtergelaten, dat Baldwin het wapen kreeg aangereikt van een regieassistent wiens taak dat niet is en dat veiligheidsvoorschriften niet aanwezig waren of werden genegeerd maakt dat deze zaak meer is dan een ongeluk, het was haast een gegeven dat dit zou gebeuren".

Mitchell klaagt ook degene aan die verantwoordelijk was voor de wapens op de set, Gutierrez Reed. Volgens Amerikaanse media was Reed onervaren en werd zij vooral ingehuurd om kosten te besparen. Dit zou een ander teken zijn dat de productie van begin af aan onzorgvuldig verliep.

Tweede aanklacht
Dit is niet de eerste aanklacht die Baldwin aan zijn broek heeft hangen naar aanleiding van het fatale schietincident. Lichttechnicus Serge Svetnoy maakte vorige week al bekend een zaak aan te zullen spannen tegen de acteur. Hij beschuldigt Baldwin eveneens van nalatig handelen.

NieuwsFilm

meest populair