Martin Scorsese maakt opnieuw een film met zijn 'Wolf of Wall Street'-ster Jonah Hill

Martin Scorsese maakt opnieuw een film met zijn 'Wolf of Wall Street'-ster Jonah Hill

Ook Grateful Dead krijgt een muzikale biopic.

Regisseur Martin Scorsese en acteur Jonah Hill wisten al eerder hoge ogen te gooien met The Wolf of Wall Street. Dit smaakte blijkbaar naar meer, want de twee bekendheden slaan nu wederom de handen in elkaar voor een nieuw project.

Scorsese wilde al een langere tijd een muzikale biopic over de Amerikaanse rockband Grateful Dead maken en heeft nu zijn hoofdrolspeler gevonden in Hill. De acteur gaat namelijk in de huid kruipen van frontman Jerry Garcia.

Wat te verwachten
De film heeft vooralsnog geen titel, maar wel is bekend dat het script geschreven zal worden door Scott Alexander en Larry Karaszweski, o.a. bekend van Ed Wood en The People vs. Larry Flint.

Scorsese en Hill zullen samen optreden als producenten. Dit wordt alweer het tweede project van de filmmaker dat hij gaat maken met Apple, dat de rechten op de muziek van Grateful Dead bezit en de film dan ook zal financieren.

Geschiedenis
Grateful Dead was een Amerikaanse rock, folk en country-band, die actief was in de periode 1965-1995. Leadgitarist Jerry Garcia fungeerde voor de buitenwereld als boegbeeld van de band, terwijl binnen de groep er juist sprake was van een grote mate van gelijkwaardigheid.

Grateful Dead wordt vanwege hun experimenten met verschillende muziekstijlen en hun live-reputatie wel gezien als de ultieme jam-band.

NieuwsFilm

meest populair