Jeremy Renner wilde na 'The Avengers' bijna stoppen met Marvel-rol Hawkeye

Jeremy Renner wilde na 'The Avengers' bijna stoppen met Marvel-rol Hawkeye

De acteur wilde simpelweg meer tijd door kunnen brengen met zijn dochtertje.

Jeremy Renner heeft op het punt gestaan te stoppen met zijn rol als superheld Hawkeye om meer tijd door te kunnen brengen met zijn dochter. Volgens de acteur kon hij haar voorheen door zijn drukke agenda nauwelijks zien. Dat vertelt hij in Men's Health.

Hollywoodsterren zijn voor hun werk vaak heel lang weg van huis. Toen Jeremy Renner in 2013 vader werd van zijn dochter Ava (inmiddels acht dus), besloot hij al snel dat hij dit anders wilde regelen.

In het mannenblad vertelt Renner dat hij in de eerste anderhalf jaar na de geboorte van Ava ieder weekend van Londen naar Los Angeles (en terug) vloog, maar soms maar enkele uurtjes met haar kon besteden.

"Dat leerde me echt de ballen te hebben om te zeggen dat ik meer tijd door wilde brengen met mijn dochter", vertelt Renner in een uitgebreid interview aan de vooravond van de première van zijn Marvel-serie Hawkeye.

Renner zette daarbij naar eigen zeggen hoog in. Hij was zelfs bereid om zijn Marvel-rol ervoor op te geven. "Ik heb ze op een behoorlijk pittige toon gezegd dat ze maar een andere acteur voor Hawkeye moesten gaan zoeken als ik niet vaker bij mijn kind kon zijn", herinnert hij zich.

Inmiddels laat de acteur standaard in zijn contract vastleggen dat hij in de weekenden vrij is om zijn gezin te kunnen bezoeken. "En dat blijf ik doen totdat mijn dochter zegt dat ze liever iets wil gaan met haar vrienden dan met mij een heel weekend doorbrengen", vertelt Renner.

NieuwsFilm

meest populair