'Dune: Part Two' gaat je dit in elk geval niet laten zien

'Dune: Part Two' gaat je dit in elk geval niet laten zien

Denis Villeneuve wil. ruimtereizen volledig geheimzinnig laten.

Regisseur Denis Villeneuve legt uit waarom zijn Dune-films nooit de binnenzijde van de Spacing Guild-ruimteschepen zal laten zien. Tijdens een recent interview vertelde hij al dat Dune: Part Two dieper in de wijze van ruimtereizen zal duiken.

Dune: Part One was een succes aan de wereldwijde box office en op streamingdienst HBO Max waar deze tegelijk met de bioscooprelease op uitgebracht werd. De film bracht wereldwijd 355 miljoen dollar op en werd in de VS door 1,9 miljoen huishoudens bekeken.

Dune-vervolg
Villeneuve is nu al druk bezig met de pre-productie van de tweede film. Tegenover Empire gaf hij aan wel te willen kijken naar de wijze waarop de bewoners van het universum van Frank Herbert door de ruimte reizen, maar: "het ruimtereizen moet zo mysterieus mogelijk" blijven.

"Dat moet wat mysticisme of een heilige relatie met dat deel van de film tot stand brengen. Alles dat hoort bij het ruimtereizen moet heel mysterieus blijven."

Daarom "stond ik erop dat we nooit de binnenkant van de ruimteschepen zouden zien. Dune was voor mij een project dat volledig om Arrakis en de Fremen-planeet zou draaien, zich moest focussen op het ecosysteem van de planeet. Het is een verhaal dat heel geaard is. Het is geen verhaal over ruimtereizen, en is zoveel mooier als we het niet zien."

In 2023 moet Dune: Part Two te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair