Deze 5 remakes zijn echt compleet overbodig

Welke remakes vind jij nog meer onnodig?

Bram de Groot 22 November 2021 22:30 in Featured
Ieder jaar verschijnen er heel wat remakes en zeker niet al die nieuwe versies van vaak succesvolle films weten te slagen. Hieronder vijf remakes die niet gemaakt gemaakt hoefden te worden.

The Haunting (1999)

Regie: Jan de Bont | Hoofdrollen: Liam Neeson, Owen Wilson, Catherine Zeta-Jones, Bruce Dern, Virginia Madsen, Lili Taylor, M.C. Gainey | Origineel: The Haunting (1963)Eleanor Lance wordt samen met drie andere mensen door Dr. Marrow uitgenodigd om naar het Hill House te komen voor een studie naar slaapstoornissen.

Conan (2011)

Regie: Marcus Nispel | Hoofdrollen: Jason Momoa, Ron Perlman, Stephen Lang, Rose McGowan, Rachel Nichols, Saïd Taghmaoui, Nathan Jones | Origineel: Conan The Barbarian (1982)Conan is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om zijn vader te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.

Robin Hood (2018)

Regie: Otto Bathurst | Hoofdrollen: Jamie Foxx, Jamie Dornan, Taron Egerton, Ben Mendelsohn, F. Murray Abraham, Paul Anderson, Eve Hewson, Björn Bengtsson, Lara Rossi, Nasser Memarzia | Origineel: velenRobin Hood keert terug van de kruistochten en ontdekt dat Sherwood Forest nu een corrupte bende geworden is. Hij besluit samen te werken met een bandietenbende, om de boel recht te zetten.

The Fog (2005)

Regie: Rupert Wainwright | Hoofdrollen: Maggie Grace, Selma Blair, Kenneth Welsh, Tom Welling, DeRay Davis, Adrian Hough, Mary Black, Jonathon Young, Sara Botsford, Cole Heppell | Origineel: The Fog (1980)Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.

Flatliners (2017)

Regie: Niels Arden Oplev | Hoofdrollen: Nina Dobrev, Ellen Page, Kiefer Sutherland, James Norton, Diego Luna, Kiersey Clemons, Steve Byers, Beau Mirchoff | Origineel: Flatliners (1990)Vijf studenten geneeskunde zijn geobsedeerd door het mysterie van wat er gebeurt na de dood. Een gewaagd en gevaarlijk experiment moet een antwoord geven. Door hun hart een kort te stoppen, veroorzaken ze een bijna-doodervaring en krijgen daardoor inzicht in het leven na de dood. Hun experimenten worden echter gevaarlijker met als gevolg dat ze worden achtervolgd door de zonden uit hun verleden.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Philmhuis

Avatar

Alles op Tafel.. Wat een afgang vind ik
Train to Busan / Last train to New York City (gewoon niet doen).
The Mummy (Tom Cruise-versie)

Gigan72

Avatar

The Fog remake is echt heel erg slecht gewoon pure schijtbagger
De remake van A Nightmare On Elm Street is ook bagger.
House of Wax ook mega slecht.

95% van remakes zijn onnodig.

Vleeshaak

Avatar

Ik wist niet dat Robin Hood een remake was. Wat was dan het origineel?

Luizelgespuizel

Avatar

Zowel Robin Hood als Conan zijn geen remakes. Robocall/Total Recall waren betere keuzes geweest of een van de vele Hollywood remakes van Europese films.

RogueWon

Avatar

Wat dacht je van Ben-Hur 2016

jimb

Avatar

Vond the Haunting destijds zeker wel leuk, orgineel nooit gezien. Conan vond ik ook nog reuze meevallen, niet hetzelfde als de oude Conan films, maar die zijn ook meer nostalgie dan dat ze echt goed zijn, er zijn zat slechtere films.

DjZiggy

Avatar

Volgens mij was Lolita ook niet nodig.

KeesjeNL

Avatar

Ellen Page uit Flatliners (2017)
...
Heet hij nu niet Anthony Page?

MRdeWolf

Avatar

The Karate Kid met Jackie Chan en een waardeloze, slecht acterende en magere Jayden Smith.

Annie met Jamie Foxx en Cameron Diaz. Jamie Foxx was net zo slecht in deze film als Electro in The Amazing Spiderman 2.

RogueWon

Avatar

^ Niet eens wat betreft The Karate Kid. Ik was ook skeptisch en vond het in eerste instantie ook onnodig. Maar heb me echt goed vermaakt. Jackie Chan en Jaden Smith hadden leuke chemie samen en Jaden acteerde naar zijn kunnen, beter iig dan zijn latere films.

Blockbuster

Avatar

The Omen, Red Dawn, Point Break, Footloose, Rollerball, enz.

Ook leuk voor een volgend artikel, al zal het wel eens vaker op FT geweest zijn: remakes die beter zijn dan het origineel. Ocean's Eleven, The Thing, True Lies, The Borne Identity, The Fly, Casino Royale, 3:10 To Yuma, enz.

edvawa

Avatar

Ik zal wel de enige zijn, maar Robin Hood vond ik wel een leuke film met een leuke moderne insteek. De andere films, met als totale dieptepunten Conan en Flatliners, waren wel onnodig.

Marklar

Avatar

@edvawa
Ik heb mij ook prima vermaakt met Robin Hood. In tegenstelling tot King Arthur van Guy Ritchie, die was echt slecht

Master Of Films

Avatar

Vleeshaak "Ik wist niet dat Robin Hood een remake was. Wat was dan het origineel?"
Les aventures de Robin des Bois uit 1755

Bigds9fan

Avatar

De remake van Total Recall.

Lurking metafan

Avatar

Er zijn zoveel films waar de remake verspilling van tijd en geld waren en een zwakke schaduw van het origineel -_-

Ik vind het eigenlijk wel jammer dat de Conan film het zo slecht deed, dat was nu echt een film en franchise waarvan ik had gehoopt dat die het beter zou hebben gedaan.

Beyonder

Avatar

Alweer remakes? Wat zijn ze toch inventief.

ShinobiX9X

Avatar

The haunting vond ik leuk, conan vind ik goed.
Ik hoop dat Highlander goed wordt

Sharky13

Avatar

De meeste remakes zijn overbodig lijkt mij. Zullen er niet veel zijn welke het origineel overtreffen. Geval van creatieve armoede lijkt mij, ook al kan ik mij voorstellen dat het erg lastig is om nog iets nieuws en uniek te creeren.

Fluffer

Avatar

The haunting was niet eng maar best bekijkbaar , de rest was inderdaad niet al te best.

NieuwsFilm

meest populair