'Salma Hayek werd bijna vermoord door een verwarde man'

Haar ster op de Hollywood Walk of Fame blijft daardoor altijd een zwart randje houden.

Salma Hayek kreeg vrijdag eindelijk haar welverdiende ster op de Hollywood Walk of Fame. De House of Gucci-actrice onthulde echter geen fijne herinneringen te hebben aan de Hollywood Boulevard. Ze blijkt daar ooit te zijn bedreigd door een man met een mes.

Dat gebeurde volgens Hayek al heel wat jaren geleden, toen ze net in Amerika was aangekomen om actrice te worden. Ze had wat vrienden uit haar thuisland Mexico uitgenodigd en zij wilden graag naar de Hollywood Boulevard (uiteraard een toeristische hotspot).

Daar gebeurde echter al snel iets heel vervelends. "We liepen over straat en passeerden een arme, verwarde man die op de grond lag. Hij riep me na, maar ik negeerde hem en liep door", begint Hayek in haar bedankspeech.

Het feit dat de actrice terecht geen aandacht schonk aan de man, maakte hem woedend. "Hij stond op, pakte een mes tevoorschijn en kwam achter me aan om me neer te steken", vervolgt een duidelijk emotionele Hayek. "Ik vroeg iemand om de politie te bellen, maar niemand kwam".

Uiteindelijk probeerden Hayek en haar vrienden zichzelf in veiligheid te brengen door een winkel binnen te rennen. "We waren moe en doodsbang", vertelt ze. "We sprongen over de toonbank en ik pakte een stok om hem van ons weg te houden".

De verwarde man bleef hen echter aanvallen. Uiteindelijk bleken twee mannen van motorclub Hells Angels hun reddende engelen. "Iedere keer als ik hier ben, komt deze nare herinnering weer bovendrijven", aldus Hayek.

NieuwsFilm

meest populair