Marvel-serie 'Hawkeye': slecht of toch weer kijken?

De vierde live action-serie in 2021 in het MCU.

Bram de Groot 24 November 2021 19:30 in Algemeen
Begin dit jaar verschenen al de series WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier nog voor dat de bioscoopfilm Black Widow in de bioscopen verscheen. Even later debuteerden er Loki en de animatieserie What If...? op Disney+. Vandaag verschenen de eerste twee afleveringen van Hawkeye.

De trailers en andere beelden lieten al zien dat de serie zijn eigen toon heeft en afspeelt tijdens de kerstdagen in New York. Ondertussen zijn de eerste recensies online verschenen en die blijken over het algemeen positief.

Hawkeye staat op 87% op Rotten Tomatoes
Na 38 opgenomen recensies staat de vierde live action-serie in het Marvel Cinematic Universe op een mooie 87 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

"Hawkeye komt langzaam op gang, maar de actie op straatniveau is voor het MCU een verfrissende verandering in het tempo - en de chemie tussen de hoofdrolspelers sprankelt, zelfs als het plot achterblijft," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Hawkeye met het titelfiguur a.k.a. Clint Barton van acteur Jeremy Renner en zijn opvolger Kate Bishop van Hailee Steinfeld kreeg vandaag zijn eerste twee afleveringen er verschijnen er uiteindelijk zes. Hieronder een recente clip uit de serie.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Johan67

Avatar

Misschien toch eerst een weekje wachten, voordat er een artikel geschreven wordt over een serie die nog geen dag te bekijken is en gebaseerd is op basis van 38 recensies.

chefry1983

Avatar

Sinds vandaag heb ik Disney Plus. Dus ik ga deze wel kijken. Maar eerst de andere Marvel series kijken

RogueWon

Avatar

^Bespaar jezelf de moeite en frustratie en kijk alleen WandaVision. Als je dan toch echt meer wil zien, houd het bij Loki. Kijk aub niet Falcon and Winter Soldier want dat is verspilling van iedereen's tijd (afgezien van de USAgent verhaallijn en de Baron Zemo dansscène).

aspers

Avatar

Vond the Falcon amusanter dan Loki. Vond die laatste juist een draak van een serie.

BilboBalings

Avatar

Loki en WandaVision zijn erg vermakelijk. The Falcon and the Winter Soldier viel juist tegen. Ik heb helaas echter niet teveel hoop voor Hawkeye.

Bigds9fan

Avatar

Doe mij maar Arrow.

scifi maniac

Avatar

Falcon & The Winter Soldier begon sterk maar het einde was echt een letdown. Mackie heeft voor mij niet echt leading man uitstraling of aanwezigheid. Alle andere karakters waren interessanter.

Dutch Movie Chef

Avatar

Vind de eerste twee afleveringen vermakelijk, zover ik het nu zie is het vooral een introductie voor Kate Bishop en hoe Hawkeye omgaat met zijn verleden als Ronin en de vijanden die hij toen gemaakt heeft.

kokosnoot

Avatar

Ziet er niet onaardig uit alleen voor zijn opvolger, dochter, vind haar iets te girly girly. Bedoel er komen een heleboel jonge meiden binnen als avengers, naast jonge vrouwen. Als die allemaal beetje girly girly zijn wordt het al gauw te zoet, eentonig. Ik had haar liever koelbloedig gezien, met een sterke mentale mindset. Net als haar vader! Maar goed is trailer, miss in serie komt dat er nog uit. Ik vind haar dus iets te soft overkomen.

GreenHornet

Avatar

Kan je beter The Flash kijken nu op Netflix vandaag aflevering 2 van Flash - Armageddon

Lurking metafan

Avatar

@kokosnoot: ? Eh, het is niet zijn dochter, de vrouwelijke Hawkeye is niet zijn dochter, maar Kate Bishop...
In de serie is ze ook niet echt girly-girly, eigenlijk helemaal niet girly-girly - maar ook geen manwijf.

Ontopic: de serie valt in het genre 'actie comedy' of 'komische actiefilm/serie' zoals je ze vaak ziet (Rush Hour, Lethal Weapon etc etc).
Alleen al de 'Steve Rogers, the musical' scene maakt de 1e episode al helemaal top voor mij, te hilarisch voor woorden Smiley face
Interactie tussen de 2 hoofdpersonen is goed, precies wat vereist is en wat je zou verwachten voor dit genre (actie comedie). Opbouw is wel traag, er gebeurt nog niet zoveel.
Op zich niks mis mee, de Netflix Marvel series namen ook hun tijd voor de opbouw. Maar de serie telt maar 6 episoden, dus dat houdt in dat er maar 4 afleveringen overblijven voor de rest van het verhaal.

HaroldKok

Avatar

Een van de beter mcu series. Tot zo ver niet zo woke on political als de andere series. Heb me vermaakt met de eerste afleveringen, dan is Hawkeye ook wel 1 van m'n fav Avengers en zoals gespeeld door Jeremy Renner zeker goed neergezet.

kokosnoot

Avatar

@Lurking metafan Bedankt, oopsy! Maar dan vind ik haar nog steeds te soft als ze Hawkeye moet opvolgen. Sterk persoon hoeft geen manwijf te zijn he. Maar gewoon zelfverzekerd en gefocussed.

NieuwsFilm

meest populair