De 5 beste films van Leonardo DiCaprio zijn...

De 5 beste films van Leonardo DiCaprio zijn...

De topacteur heeft heel wat goede films gemaakt.

Er zijn acteurs en regisseurs met heel wat grote titels achter hun naam. Komende dagen zetten van de allergrootste sterren van deze wereld de top vijf-lijstjes op FilmTotaal en we starten met niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

De in Los Angeles geboren en ondertussen 47 jaar oude DiCaprio was al in 1979 te zien in een Hollywood-productie, namelijk de tv-serie Romper Room. In 1991 dook hij op in Critters 3 en de films What's Eating Gilbert Grape? en The Basketball Diaries zorgden voor zijn doorbraak.

Via Romeo + Juliet en uiteraard de kaskraker Titanic werd hij een wereldster. Toch duurde het vrij lang voordat hij een Oscar won. Hij kreeg deze voor zijn rol in The Revenant. Zij eerste nominatie was voor zijn bijrol in What's Eating Gilbert Grape.

Top 5 van Leonardo DiCaprio
Hieronder de top vijf films van DiCaprio. Deze is gebaseerd op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Reacties kun je kwijt op de gebruikelijke plaats.


1. Catch Me if You Can (2002) - 96%

2. The Departed (2006) - 90%

3. What's Eating Gilbert Grape (1993) - 90%

4. Titanic (1997) - 89%

5. Django Unchained (2012) - 87%

Bovenstaande top 5 is dus gebaseerd op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Met die score kun je het uiteraard oneens zijn. Films als Inception, The Aviator, Once Upon a Time... In Hollywood, The Wolf of Wall Street en The Revenant haalden het dus niet.



NieuwsFilm

meest populair