'Jurassic World: Dominion'-regisseur legt vreemd detail T-Rex uit

Waarom heeft de T-Rex ineens veren?

Jim Pedd 24 November 2021 11:31 in Algemeen
Wetenschappers hebben sinds de release van Jurassic Park in de jaren negentig heel wat nieuwe ontdekkingen gedaan over dinosaurussen. Een poging om die ontdekkingen recht aan te doen, gaan we zien in de film Jurassic World: Dominion.

In de openingsscène die deze week eindelijk officieel werd vrijgegeven, kan je de T-Rex zien met wiens DNA uiteindelijk de gekloonde T-Rex in onze tijd gemaakt is. Zij heeft veren in het proloog. Maar waarom?

T-Rex met veren
Regisseur Colin Trevorrow legde tijdens een interview met IGN uit dat de T-Rex het beest uit de oorspronkelijke film is. Zij is kaal (en mist dus veren), omdat haar DNA gemengd werd met dat van een kikker.

"Ik denk dat er een behoorlijk prima en logische verklaring is, waarom dinosaurussen er anders uit zien dan in het verleden," aldus Trevorrow.

"In dit geval laten we hen in hun oorspronkelijke habitat zien. Er werd geen kikkerdna gebruikt om de gaten te vullen, dus hadden we de kans om te laten zien hoe dinosaurussen met veren eruit zien."

Verder is de proloog voor Trevorrow een heus oorsprongsverhaal, "zoals we dat me teen superheldenfilm ook zouden doen. De T-Rex is voor mij echt een superheld. We kunnen nu het briljante concept van Michael Crichton gebruiken als fundering voor deze pure vorm."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair