Andrew Garfield: "Mijn Spider-Man zou geen fan van Iron Man zijn"

Andrew Garfield: "Mijn Spider-Man zou geen fan van Iron Man zijn"

Volgens de acteur heeft zijn Spider-Man simpelweg een andere instelling.

In het Marvel Cinematic Universe is Tony Stark een van de belangrijkste figuren voor Peter Parker. Andrew Garfield denkt niet dat zijn Spider-Man zo'n goede band zou hebben gehad met de steenrijke superheld. Dat vertelt hij in een interview met GQ.

Tom Hollands Peter Parker werd onder de hoede genomen van Tony Stark (Robert Downey Jr.). Stark nam hem mee voor zijn eerste grote gevecht op de Duitse luchthaven waar de twee vijandige Avengers-kampen elkaar troffen om hun onenigheid over de Sokovia Accords uit te vechten.

Daarna werd Stark zijn mentor en leidde hij hem in een rap tempo op tot volwaardige Avenger. De verhaallijn van Parker is dan ook stevig verbonden aan het leven van de populaire held.

Anders was dat in de The Amazing Spider-Man-films. Deze waren natuurlijk niet onderdeel van het Marvel Cinematic Universe en dus bestond er geen Iron Man in dat universum. Gelukkig maar, zo denkt Andrew Garfield, de vertolker van Peter Parker in die reeks.

"Ik denk dat mijn Spider-Man zijn wenkbrauwen zou fronsen als het gaat om Iron Man", vertelt hij. "Hij zou geen fan zijn van de overdadigheid en rijkdom van Iron Man. Ja, dat zou hem echt niet lekker zitten".

Garfield denkt wel dat zijn held bereid zou zijn om het gedrag van Stark bij te sturen. "Maar wellicht zou mijn Peter Parker wel bereid zijn om Tony Stark af proberen te helpen van zijn egoïstische driften", aldus de acteur.

NieuwsFilm

meest populair