Andrew Garfield: "Mijn Spider-Man zou geen fan van Iron Man zijn"

Volgens de acteur heeft zijn Spider-Man simpelweg een andere instelling.

Jeffrey Kouters 24 November 2021 17:00 in Algemeen
In het Marvel Cinematic Universe is Tony Stark een van de belangrijkste figuren voor Peter Parker. Andrew Garfield denkt niet dat zijn Spider-Man zo'n goede band zou hebben gehad met de steenrijke superheld. Dat vertelt hij in een interview met GQ.

Tom Hollands Peter Parker werd onder de hoede genomen van Tony Stark (Robert Downey Jr.). Stark nam hem mee voor zijn eerste grote gevecht op de Duitse luchthaven waar de twee vijandige Avengers-kampen elkaar troffen om hun onenigheid over de Sokovia Accords uit te vechten.

Daarna werd Stark zijn mentor en leidde hij hem in een rap tempo op tot volwaardige Avenger. De verhaallijn van Parker is dan ook stevig verbonden aan het leven van de populaire held.

Anders was dat in de The Amazing Spider-Man-films. Deze waren natuurlijk niet onderdeel van het Marvel Cinematic Universe en dus bestond er geen Iron Man in dat universum. Gelukkig maar, zo denkt Andrew Garfield, de vertolker van Peter Parker in die reeks.

"Ik denk dat mijn Spider-Man zijn wenkbrauwen zou fronsen als het gaat om Iron Man", vertelt hij. "Hij zou geen fan zijn van de overdadigheid en rijkdom van Iron Man. Ja, dat zou hem echt niet lekker zitten".

Garfield denkt wel dat zijn held bereid zou zijn om het gedrag van Stark bij te sturen. "Maar wellicht zou mijn Peter Parker wel bereid zijn om Tony Stark af proberen te helpen van zijn egoïstische driften", aldus de acteur.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Slechtste Spider-Man ooit...
Die scenes met Emma Stone was een hoop cringe gezwets.. Heb er nog nachtmerries van.

horizon

Avatar

The Amazing Spider-Man 2 is de leukste Spiderman film.

En Garfield met gemak de beste Peter Parker.

BilboBalings

Avatar

The Amazing Spider-Man 2 is een grote nachtmerrie. Andrew is een goed acteur, maar zijn take on Spidey is ronduit waardeloos. De beste Spider-Man film is bij uitstek Into the Spiderverse.

Bigds9fan

Avatar

Vond hem een goede Spider-Man en ja Peter en Tony liggen elkaar niet echt.

Peter doet wat ie goed uit verantwoordelijkheid en Tony vooral vanwege zijn gigantische ego.

Sunspot

Avatar

Garfields Spidey is nog steeds beter dan die van Holland. Maar dat is ook omdat de huidige Spiderman veel te afhankelijk is van Iron Man en nog steeds te veel een kid, heeft lang genoeg geduurd.

Beste blijft nog steeds Tobey Maguire, zowel als Spiderman en Peter Parker.

NieuwsFilm

meest populair