We krijgen eindelijk de 'Pompeii'-film waarvan we niet wisten dat we 'm wilden zien

Die concept belooft pas wat.

Jim Pedd 25 November 2021 20:30 in Algemeen
De laatste keer dat de stad Pompeii onderwerp van een feature film was, besloot regisseur Paul W.S. Anderson er een vreselijk historisch epos van te maken vol actie, romantiek en de ramp waar we het oude stadje van kennen. Maar gelukkig lijkt een nieuwe film het beter te gaan doen.

Deadline meldt dat Kellie Madison getekend heeft om een bovennatuurlijke thriller te regisseren die draait om Pompeii.

Bovennatuurlijke thriller
Het project van Madison speelt zich af rond een geothermische explosie die plaatsvindt binnen de ruïnes van Pompeii.

Het wordt een bovennatuurlijke actiefilm, en een samenwerking tussen Zuid-Koreaanse en Amerikaanse filmmaatschappijen. Precies dat maakt dit project zo interessant, vooral gezien het grote succes van Koreaanse producties wereldwijd. Dat Jihyun Kim getekend heeft voor het 'creature design' hint ook meteen naar interessante en wilde momenten in de film, precies waar we op hoopten toen we de eerste film rond de verdoemde Italiaanse stad te zien kregen.

Het is nog niet bekend wanneer de film te zien zou moeten zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

HarryHole

Avatar

Spreken ze nu wel Latijn, of spreken ze weer Engels in deze versie? Blijft me altijd verbazen dat ze alles doen aan natuurgetrouwe decors en kostuums, maar zodra ze hun bek open trekken is alle realiteit plots overbodig. Het adagium dat de Amerikanen anders niet kijken kan met de opmars van anderstalige producties de vuilnisbak in.

Ang3l

Avatar

Opgenomen op Las Palmas? #toosoon

Thiver

Avatar

HarryHole "Spreken ze nu wel Latijn, of spreken ze weer Engels in deze versie? Blijft me altijd verbazen dat ze alles doen aan natuurgetrouwe decors en kostuums, maar zodra ze hun bek open trekken is alle realiteit plots overbodig."

De personages spreken in dit soort films wel degelijk Latijn, alleen de acteurs niet. Dat noemen we de translation convention.

Pronk47

Avatar

"We krijgen eindelijk de Pompeii film waarvan we niet wisten dat we m wilden zien"
toen ik las "Het wordt een bovennatuurlijke actiefilm" ben ik gestopt met lezen.

Robbepost

Avatar

Wat een gedrocht was die vorige.

Ik had en beetje hetzelfde als Pronk47 toen ik de titel las had ik heel veel hoop, maar 'bovennatuurlijk' spreekt dan weer minder aan icm Pompeii.
Ik heb het artikel overigens wel af gelezen.

Het wordt vast beter dan de vorige.

Sunspot

Avatar

Wat een boutfilm was dat.

Blockbuster

Avatar

Paul W.S. Anderson maakt alleen maar pulp met matige cgi; is eigenlijk een Renny Harlin 2.0...

Ik vond Soldier, Alien vs Predator en Event Horizon nog wel te doen, maar al die Resident Evil films met slechte fx... Mortal Kombat en Death Race is geen touw aan vast te knopen en zijn The Three Musketeers was helemaal belachelijk, dat had niks meer met avonturenfilm te maken. En Pompeii heb ik doorgespoeld: alleen het laatste spectaculaire deel gekeken.

NieuwsFilm

meest populair