Legendarisch filmmaker Hayao Miyazaki keert nog één keer terug met een nieuwe film

Hij was al met pensioen...

Hayao Miyazaki richtte in 1985 Studio Ghibli op. Die staat inmiddels bekend om zijn unieke verhalen en handgetekende animatie.

De studio maakte heel wat klassiekers en werd vijfmaal voor een Oscar genomineerd. Een van de beste films is vermoedelijk Spirited Away, waarmee de filmstudio in 2003 ook daadwerkelijk een Oscar won. En hoewel Miyazaki inmiddels negen jaar met pensioen is, maakt hij nu bekend toch nog eens terug te keren.

Terug uit pensioen
Tijdens een interview met The New York Times onthulde Miyazaki dat hij nog eenmaal een film maakt. Speciaal daarvoor keerde hij terug uit pensioen.

Veel is er niet bekend over het project, al maakte Miyazaki wel al bekend dat het een "grootschalige fantasyfilm" moet worden.

Met het project baseert de Japanse regisseur zich op het boek How Do You Live? van Genzaburo Yoshino. Daarin volgen we een klein vijftienjarige jongetje dat na de dood van zijn vader in Tokyo probeert te overleven.

De laatste film die de inmiddels tachtigjarige regisseur maakte is The Wind Rises. Binnen een jaar na dat pensioen besloot hij al terug te keren voor dit nieuwe project.

NieuwsFilm

meest populair