'Jurassic World: Dominion': Check hier vette foto's van de nieuwe dinosaurussen

We zetten ze voor je op een rij.

Jim Pedd 25 November 2021 10:08 in Featured
De aankomende film Jurassic World: Dominion introduceert zeven nieuwe dinosaurussoorten die je tot nu toe niet in de franchise kon zien. In dit artikel zetten we ze allemaal voor je op een rij.

De Jurassic World-films introduceerden het concept van hybride dinosaurussen. Zo zagen we de Indominus Rex, de Indoraptor en de Scorpios Rex - allemaal schurken in de eerste twee films en de serie van Netflix. Maar we krijgen in deze nieuwe film geen hybrides meer te zien en in plaats daarvan 'gewoon' de normale prehistorische beesten.

Dreadnoughtus
Die zien we aan het begin van de teaser. We zien heel wat Dreadnoughtus rond een meer lopen. Ze zijn een gigantische, relatief recent ontdekte sauropod die een beetje doet denken aan de Brachiosaurus. De eerste botten werden in 2005 namelijk pas ontdekt.
Quetzalcoatlus
De vliegende Pteradon leerde je kennen in Jurassic Park III en in de Jurassic World-films keerden ze terug - onder meer om Zara op gruwelijke wijze te vermoorden. Maar zij kunnen het niet opnemen tegen de Quetzalcoatlus, die stukken groter en gevaarlijker is.
Oviraptor
Deze gevederde dino lijkt een beetje op de Velociraptor, maar is wat kleiner van formaat. Het is een van de eerste dino's met veren in de franchise, wat wetenschappelijk meer klopt. In de proloog zie je verder hoe het beest een ei probeert te stelen.
Nasutoceratops
Deze gehoornde dino lijkt een beetje op de Triceratops en de Sinoteratops, maar heeft kortere hoorns die vanaf het botachtige hoofd uitsteken. In de proloog zie je een familie van deze beesten:
Moros Intrepidus
Deze kleine Modos Intrepidus doet een beetje denken aan een kleine T-Rex. Twee jaar geleden werd deze gevederde vriend (hoewel...?) ontdekt.
Iguanodon
De Iguanadon is een andere grote herbivoor die zijn debuut maakt in Jurassic World: Dominion. Hij is slechts kort te zien in de proloog, voordat we de gigantische nieuwe dino zien die het opneemt tegen een gevederde T-Rex.
Gigantosaurus
De Giganotosaurus is echt een gigantisch roofdier, groter dan de T-Rex. Dat iconische roofdier sneuvelt in wel heel korte tijd en maakt geen schijn van kans tegen de T-Rex. We weten dat 'ie ook in het heden te zien is in de franchise, dus dat belooft wat.
4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chevvy_Chevvy

Avatar

Wordt de T-Rex niet gedood ipv de Gigantosaurus…?

De VGR

Avatar

^
Wat hij zegt

Artificialis

Avatar

Die kleine pteranodons rondom de Quetzalcoatlus zijn de normale versie. Dus even om een indruk te geven van hoe groot de Quetzalcoatlus was.

Ereptile

Avatar

Quetzalcoatlus was, ter vergelijking, even groot als een giraffe... de grootste vliegende reptielen die ooit bestaan hebben!

Heerlijk om weer in de wereld van dinosaurussen te duiken. Met een goed budget kunnen ze trouwens een prima Walking With Dinosaurs maken!

NieuwsFilm

meest populair