Eerste reacties op 'The Matrix Resurrections' [MEGA SPOILER ALERT!]

Wat vinden de gelukkige sneak previewers ervan?

Als je eind december helemaal blanco de theaterzalen wilt instappen om The Matrix Resurrections te zien, wat doe je hier dan? Klik weg!

Voor wie het niet uitmaakt, volgen hier een paar spoilers nadat een testpubliek het vierde deel (hoewel we het niet als een sequel moeten benaderen) al heeft mogen aanschouwen. En het lijkt alsof we de meest zelfbewuste en meta-kaskraker ooit krijgen te zien.

De kijkers noemen zelfs Wes Craven's New Nightmare uit 1994 als referentiepunt, want iedereen lijkt volledig op de hoogte te zijn van de originele trilogie. Yahya Abdul-Mateen II's Morpheus en Jonathan Groff's Agent Smith zijn gehercodeerde versies van hun eerdere iteraties, terwijl Neil Patrick Harris' The Analyst de grote schurk van het stuk is.

Eindelijk duidelijkheid over het verhaal
De Neo van Keanu Reeves is in feite weer Thomas Anderson en werkt als game-ontwikkelaar voor een bedrijf dat eigendom is van Warner Bros. genaamd Deus Machina, dat consoletitels heeft gemaakt. Samen vormen deze een serie die bekend staat als The Matrix.

Eerder zei co-schrijver David Mitchell dat de blockbuster-verwachtingen worden ondermijnd, wat het blijkbaar doet door scènes uit de vorige films en videogames in het algemeen te gebruiken om de basis van het verhaal te vormen als inspiratie voor de spectaculaire actiescènes.

NieuwsFilm

meest populair