Eerste reacties op 'The Matrix Resurrections' [MEGA SPOILER ALERT!]

Wat vinden de gelukkige sneak previewers ervan?

Arjen Rooseboom 25 November 2021 22:30 in Algemeen
Als je eind december helemaal blanco de theaterzalen wilt instappen om The Matrix Resurrections te zien, wat doe je hier dan? Klik weg!

Voor wie het niet uitmaakt, volgen hier een paar spoilers nadat een testpubliek het vierde deel (hoewel we het niet als een sequel moeten benaderen) al heeft mogen aanschouwen. En het lijkt alsof we de meest zelfbewuste en meta-kaskraker ooit krijgen te zien.

De kijkers noemen zelfs Wes Craven's New Nightmare uit 1994 als referentiepunt, want iedereen lijkt volledig op de hoogte te zijn van de originele trilogie. Yahya Abdul-Mateen II's Morpheus en Jonathan Groff's Agent Smith zijn gehercodeerde versies van hun eerdere iteraties, terwijl Neil Patrick Harris' The Analyst de grote schurk van het stuk is.

Eindelijk duidelijkheid over het verhaal
De Neo van Keanu Reeves is in feite weer Thomas Anderson en werkt als game-ontwikkelaar voor een bedrijf dat eigendom is van Warner Bros. genaamd Deus Machina, dat consoletitels heeft gemaakt. Samen vormen deze een serie die bekend staat als The Matrix.

Eerder zei co-schrijver David Mitchell dat de blockbuster-verwachtingen worden ondermijnd, wat het blijkbaar doet door scènes uit de vorige films en videogames in het algemeen te gebruiken om de basis van het verhaal te vormen als inspiratie voor de spectaculaire actiescènes.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Allaround movielover

Avatar

Hoe meer ik er van hoor of zie
Hoe slechter hij begint te worden
Dat word lekker wachten tot ik hem 1 x heel goedkoop kan kijken om ben toch heel klein beetje benieuwd

And...Action

Avatar

Dit snap ik niet. Volgens mij waren Morpheus, Trinity en Neo echte mensen die los gekoppeld waren van de matrix. Maar als ik het goed begrijp zijn ze nu in deze film gecodeerde versies in de matrix. Dan heb je het over een conflict tussen de machines zelf waarbij de ene partij zich heeft gekeerd tegen de "Analyst" en bovengenoemde hoofdpersonages heeft nagebouwd. Maar de "Analyst" heeft dan Agent Smith weer opnieuw gemaakt? Maar als wat? Kan niet helemaal de laatste Agent Smith zijn, want dat was een vius die de hele matrix infecteerde.

Civilian Supreme

Avatar

En waarom zou je een 2e agent Smith willen maken, liep niet echt goed af de laatste keer.

NieuwsFilm

meest populair