Gestoord bedrag voor nieuwe content bij Disney komend jaar

2022 wordt een absurd jaar.

Jim Pedd 26 november 2021 22:30 in Algemeen
Disney is van plan om maar liefst 33 miljard dollar uit te geven aan nieuwe content in 2022. Een extreem hoog bedrag, maar tegelijk als je kijkt naar de mediagroepen waar het bedrijf door gevormd wordt, valt het ook wel weer mee.

Disney heeft een mediaconsortium dat bestaat uit Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, LucasFilm, 20th Century Studios, Marvel Studios en Searchlight Pictures. Dan zijn er nog netwerken als ABC Entertainment, Disney Channel, FX Networks en Hulu en heeft men ESPN als sportzender.

Veel content produceren
Sinds Disney een solide markt heeft weten aan te boren met zijn direct-to-consumer streamingmodel, heeft het bedrijf een behoorlijk groot aantal titels aangekondigd.

Eerder dit jaar kondigde CEO Bob Chapek aan dat Disney de ambitie heeft om komend jaar meer dan honderd nieuwe titels vrij te geven.

Daarvoor gaat het budget dus flink omhoog. In het fiscale jaar 2021 gaf de studio namelijk 25 miljard dollar uit aan originele content. Daar komt komend jaar dus een kleine 8 miljard dollar bovenop.

Disney wil met die 33 miljard dollar het volgende maken: 50 titels voor release in de bioscoop of op Disney+; 60 unscripted series; 25 dramaseries; 15 docuseries of miniseries; 10 animatieseries en 5 films voor tv.

Dat is ambitieus. Netflix komt met 14 miljard dollar aan content in 2022 en WarnerMedia met 20 miljard dollar.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Luizelgespuizel

Avatar

Goh, hoeveel daarvan zal geen Star Wars of Marvel zijn ?

kokosnoot

Avatar

Dan zal de prijs van een abonnement omhoog gaan lijkt me.

Jeroenevertp

Avatar

Stop eens met alles gestoord te noemen. Dat is validisme.

Daarnaast is het van Disney een zakelijk zorgvuldig afgewogen keuze. Die weten echt wel wat ze doen.

GreenHornet

Avatar

veel content waar we niet op zitten wachten.

RogueWon

Avatar

Ben benieuwd wat ze dan daadwerkelijk aan omzet en winst draaien..

Arnold_FF7

Avatar

En als ze nu eens nieuwe content per week kunnen afleveren, en daarmee bedoel ik niet 1 aflevering per week mee

Decepticon

Avatar

Kwantiteit over kwaliteit, ook al die series. Voor tv zenders werd altijd een pilot gemaakt en als die niet werd goed gekeurd of niet aan sloeg, dan werd die geannuleerd. Nu worden ze gewoon gemaakt door streamingdiensten en als ze niet aan slaan, jammer joh, geld weg.

Robbepost

Avatar

Het gaat lekker met Disney plus......

GreenHornet

Avatar

Tot ze moeten gaan snijden in acteurs

Artificialis

Avatar

Ze hopen zoveel mogelijk doelgroepen aan Disney+ vast te kluisteren. Als er straks geen pauzes tussen het uitbrengen van MCU en Star Wars series zit worden die fanbases vanzelf gedwongen om een doorlopend abonnement te nemen. Hetzelfde met films en series voor andere franchises. Ze zouden de investering niet doen als ze niet zeker wisten dat het uiteindelijk meer gaat opbrengen.

Lurking metafan

Avatar

Tja. Wel logisch. Qua hoeveelheid content lopen ze ver, ver achter bij andere streamingconcurrenten zoals Netflix, met hun enorme aanbod.

En zelfs Netflix investeerde cq stak zichzelf jarenlang in de schulden voor vele miljarden om hun content-aanbod uit te kunnen breiden.
Disney heeft een fikse inhaalslag te plegen.

TwinsA

Avatar

Hopelijk komen ze met meer originaliteit van films… want tegenwoordig is er alleen maar reboots, SW,Marvel of sequels.

NieuwsFilm

meest populair