'Dune: Part Two' is een marathon en geen sprint

Zendaya kijkt heel erg uit naar de samenwerking met Denis VIlleneuve.

Jim Pedd 26 november 2021 20:30 in Algemeen
Een van de meest verrassende blockbusters die dit jaar uitgebracht zijn is zonder twijfel Dune van Denis Villeneuve. Maar de film is slechts de helft van het klassieke verhaal van Frank Herbert.

In een recent interview met Deadline gaan twee van de sterren van de film, Zendaya en Timothée Chalamet in op het vervolg en wat we kunnen verwachten.

Tweede Dune-film
"Ik wil groeien met de personages die ik speel en met de mensen van wie ik kan leren. Iedereen die het boek heeft gelezen, weet dat er zoveel is om nog te verkennen en om mee om te gaan," begon Zendaya.

"Wat ik zo cool vond, nadat ik bij de eerste shoot niet veel aanwezig was, is de film van een heel ander perspectief te zien. Ik had de sets nog niet gezien namelijk. Dus hem kijken was een beetje alsof ik het begin van het verhaal zag", rondde Zendaya af.

Vervolgens vertelde Chalamet: "We zijn klaar om terug te gaan. Dit verhaal is verre van afgerond. Deze personages zijn nog ver van hun eindpunt. Het is een droom die uitkomt om aan een project van dit formaat te werken met Denis. En het is een marathon geweest, zeker geen sprint. Dus je moet jezelf in de gaten houden en opletten dat je het leuk vindt."

Het vervolg begint volgend jaar met de productie, zodat het eind 2023 in de bioscoop kan draaien.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

'DUNE: PART TWO' IS EEN MARATHON EN GEEN SPRINT

En het is een marathon geweest, zeker geen sprint.

starbass

Avatar

Maar de film is slechts de helft van boek 1 van het klassieke verhaal.
Herbert heeft zelf nog 5 vervolg boeken geschreven, zijn zoon heeft hetstokje daarna overgenomen. Genoeg materiaal dus :P

GreenHornet

Avatar

We zijn nog niet van Dune af.
Herbert hoeft zich nog niet om te draaien in zijn graf

Nature

Avatar

Dune speelt zich toch af in de duinen?

NieuwsFilm

meest populair