Madonna woedend op Instagram na verwijderen foto's

Madonna woedend op Instagram na verwijderen foto's

De zangeres is echt pissig op het beleid van Instagram.

Madonna is woedend op Instagram nadat het social media-platform een foto van haar heeft verwijderd waarop een van haar tepels deels zichtbaar was. De zangeres spreekt van "pure vrouwenhaat".

Madonna plaatst bijna dagelijks een reeks spannende kiekjes op Instagram. Gisteren postte ze weer een aantal foto's waarop ze slechts in lingerie gekleed op bed poseerde. Daarbij had ze haar tepels afgedekt met een hartjes-emoji.

Althans, dat dacht ze. Een deel van een haar tepels was namelijk alsnog zichtbaar, zo constateerden de moderators van Instagram. Daarop besloot het fotoplatform haar post te verwijderen.

En dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Madonna. In een nieuwe post, waarin ze de verwijderde foto's gewoon weer heeft opgenomen, haalt ze flink uit naar de social media-site.

"Ik plaats deze foto's opnieuw omdat Instagram mijn eerdere post heeft verwijderd, zonder enige waarschuwing of notificatie vooraf", schrijft een stomende Madonna. "De reden die ze aan mijn management hebben opgegeven is dat een klein deel van mijn tepel zichtbaar was".

De Rebel Heart-zangeres spreekt schande over deze gang van zaken. "Ik vind het nog steeds verbazingwekkend dat we in een cultuur leven waar het toegestaan is om elk onderdeel van het vrouwelijk lichaam te tonen op de tepels na. Net of dat het enige deel van ons lichaam is wat geseksualiseerd zou kunnen worden", briest ze.

Ze vindt het bizar dat mannen hun tepels wel mogen laten zien op het platform. "Zouden mannelijke tepels ook niet als erotisch kunnen worden ervaren? En waarom mogen er wel foto's van onze billen overal worden geplaatst? Deze worden nooit verwijderd".

Madonna vecht naar eigen zeggen al haar gehele carrière tegen dit soort discriminatie. "Ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om mijn verstand te behouden na vier decennia te zijn blootgesteld aan seksisme, vrouwenhaat, censuur en leeftijdsdiscriminatie", aldus de 63-jarige wereldster.

NieuwsFilm

meest populair