Film over schandaal rondom Britse spelshow

Er komt een film over het schandaal rondom de Britse tv-quiz Who Wants To Be A Millionaire? De show ontaardde in een rechtszaak omdat een van de winnaars zou hebben valsgespeeld door een vriend in het publiek herhaaldelijk te laten hoesten.

Een van de winnende deelnemers, Major Charles Ingram, zijn vrouw Diana en hun vriend en leraar Tecwen Whittock zouden hebben valsgespeeld om zo de jackpot op te eisen. Whittock zat tijdens de show in het publiek en kuchte herhaaldelijk om zo de goede antwoorden door te geven. Diana Ingram werd schuldig bevonden omdat zij zou hebben geholpen de fraude op te zetten.

Het trio werd begin april veroordeeld tot 18 maanden cel voorwaardelijk en een boete van ruim 24.000 euro elk. Whittock kreeg 12 maanden cel voorwaardelijk en een boete van ruim 16.000 euro.

Gekuch

Aan het einde van een documentaire over de zaak op maandagavond, kondigde de makers van de show aan een film te maken over het voorval. De documentaire op de Britse zender ITV 1 trok meer dan 15 miljoen kijkers. Tijdens de uitzending was te zien dat Ingram zich herhaaldelijk liet leiden door het gekuch van Whittock.

Volgens Charles Ingram liet de documentaire maar een kant van het verhaal zien en verdienen de makers van de tv-show miljoenen euro's met het schandaal. Ingram en zijn vrouw hebben na de veroordeling een grote schuld. Het verzoek van het echtpaar om in de documentaire zijn kant van het verhaal te vertellen werd door de programmamakers afgewezen.

Advocaten van het echtpaar beraden zich nog over een hoger beroep. Whittock lijdt volgens eigen zeggen aan astma en had last van hooikoorts, wat het voordurende hoesten moet verklaren.



NieuwsFilm

meest populair