Jeremy Renner wees Hawkeye bijna af en wel om deze reden

Jeremy Renner heeft stiekem best humor!

Jim Pedd 29 november 2021 08:32 in Algemeen
Acteur Jeremy Renner wees de rol van Hawkeye bijna af in het MCU en wel om een vrij bijzondere reden. Hij debuteerde in Marvel-film Thor als Clint Barton en is al ruim een decennium betrokken bij de franchise.

Na het succes van Iron Man in 2008, wist Marvel Studios flink voort te bouwen en te komen met heel wat grote en nieuwe films. Renner wilde zich snel bij het universum voegen, maar leerde vervolgens hoe groot het contract was en dat zette hem aan het denken.

Twijfels over het MCU
Tijdens een interview met Vanity Fair onthulde Renner dat hij bijna niet tekende voor Hawkeye. Dat had te maken met de deal die hij voor meerdere films moest tekenen.

"Ik weet nog dat ik in gesprek ging met Marvel-baas Kevin Feige en [producent] Lou D'Esposito en dat zij mij de Ultimates-versie van Hawkeye lieten zien. Iron Man was uitgebracht en ik zei: 'Ik vind het geweldig wat jullie doen, want ik hield van Iron Man. Ik hou ervan hoe jullie hem plausibel gemaakt hebben. Dus dat is wat ze met Hawkeye wilden doen, en ik dacht: 'Geweldig!' Maar je moet tekenen voor meerdere Avengers-film en een mogelijke Hawkeye-film en je leven min of meer weg tekenen. Dus ik dacht: 'Wacht, ik zal dan 50 zijn!'"

Daar lag dan ook zijn grootste zorg.

"Ik dacht: 'Ik weet niet of ik dit wil doen, en of er maar iemand is die mij op mijn vijftigste in een maillot wil zien."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Jammer dat hij als acteur is opgeslokt door Marvel; vrijwel alle andere films waarin hij een prominente rol heeft vind ik beter (Hurt Locker/ Bourne Legacy/Wind River/Mission Impossible/The Town/Arrival).

Sunspot

Avatar

Ik vond zijn karakter in het MCU maar niks, maar de laatste 2 films vind ik hem wel top, wil wel meer zien.

NieuwsFilm

meest populair