007 kandidaat Henry Golding (Snake Eyes) over volgende Bond: "Huidskleur doet er niet toe"

007 kandidaat Henry Golding (Snake Eyes) over volgende Bond: "Huidskleur doet er niet toe"

De acteur hoopt dat Bond Bond blijft.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig's tijd als James Bond erop zit. Dit jaar was hij voor de laatste keer als 007 te zien in No Time to Die. Er moet nu dus op zoek gegaan worden naar een nieuwe geheim-agent. Henry Golding wordt ook genoemd als een kanshebber. Tijdens een recent interview liet hij zich uit over de perfecte kandidaat.

Al een lange tijd wordt er gespeculeerd over Craig's opvolger. Golding, o.a. bekend van Crazy Rich Asians en Snake Eyes, liet zich er tijdens een recent interview over uit. Hij vindt niet dat ze perse rekening moeten houden met diversiteit.

Kleur
Omdat alleen witte mannen Bond hebben gespeeld, schijnt erover nagedacht te worden om Bond zwart te maken, of zelfs gespeeld te laten worden door een vrouw. Golding zegt dat dit niet belangrijk is, maar dat voornamelijk het karakter van het personage behouden moet blijven.

"In mijn ogen zou dit helemaal geen factor moeten zijn" begint hij. "Ik denk dat Bond iets vertegenwoordigt waarmee we allemaal zijn opgegroeid en dat is een man van substantie, een man met stoïcijnse eigenschappen. Een beschermer, maar wel met een gevoelige kant".

Diversiteit
Volgens Golding is diversiteit dan ook maar een bijzaak: "Het zou geweldig zijn, maar de prioriteit zou moeten liggen met het bronmateriaal te eren en tot zijn recht te laten komen. Het is zo'n iconisch personage".

"Zolang ze maar de juiste persoon voor de rol kiezen. Of het nu gaat om een zwarte, Aziatische, Latino acteur, of een mix. Alles is mogelijk, zolang ze maar over de attributen beschikken die Bond Bond maken. Ik denk dat dat is wat de fans willen zien".

NieuwsFilm

meest populair